A megmérettetésen induló csapatoknak a helyszínen átvett 4 kg darált húsból és a hozzávaló savanyú káposztából bográcsos töltött káposztát kell készíteniük, melyből 1 adagot ( 2 töltelék) kell a zsűri részére bocsátaniuk.
Emellett a versenyzők 6 adag töltött káposztát kóstoló formájában a nagyközönség számára - kóstolójegy ellenében – kínálják fel a fesztiválon.
A versengés folyamán a főzőversenyre érkező vendégek kóstolójegyet vásárolhatnak a rendezőktől, mellyel a versengő csapatoknál készült finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatják meg.
A verseny nevezés díja, mely magában foglalja a hús és a káposzta árát is
6. 000 Ft. A kaució 3.000 Ft, melyet a csapatnak a főzőverseny helyszínén a rendezőknek kell megfizetnie, ezt az összegét pedig a főzőverseny végén a kóstolójegyek leadásával kap majd vissza a csapat. A kóstolójegy ára 500 Ft/db.
A megmérettetésen a rendezők biztosítják az asztalt, a húst, a savanyú apró és fejes káposztát. A csapatoknak magukkal kell hozni a bográcsot állvánnyal, gázrózsát palackkal a fűszereket, a munkálatokhoz és a tálaláshoz szükséges eszközöket.
Fontos kiemelni, hogy csak nyomáscsökkentővel ellátott, kereskedelmi forgalomban használatos gázpalack engedélyezett a Fesztivál területén.
A verseny során továbbá a csapatoknak kötelező lesz a védősapka, kötény, köpeny használata minden csapattag számára.
A verseny díjai:
I. 2012. Kolbászfesztivál Aranybogrács díj + ajándékcsomag
II. 2012 . Kolbászfesztivál Ezüstbogrács díj + ajándékcsomag
III. 2012 . Kolbászfesztivál Vasbogrács díj + ajándékcsomag
A Töltött Káposzta Főzőverseny eredményhirdetése pedig október 21-én 16 órától kerül megrendezésre.
Információs telefon és fax: 66/449-725; e-mail cím: info@csabaikolbaszfesztival.hu
(X) Reklám