Nagy hangsúlyt kapnak a családi programok a Kolbászfesztiválon


Megjelent: 2012 Október 5. ( Péntek ) 18:44
Módosítva: 2013 Március 10. ( Vasárnap ) 16:39
Csütörtökön tartották Békéscsabán az idei Kolbászfesztivál szárazkolbász versenyének zsűrizését sajtótájékoztatóval egybekötve. Az eseményen bejelentették a verseny nyerteseit.

93 kolbász közül választotta ki a legfinomabbakat a szakmai és a média zsűri. Idén a szárazkolbászok versenyében a szakmai zsűri döntése alapján három békéscsabai versenyző állhat fel a dobogóra, míg a sajtó képviselőinek ízlése szerint egy mezőberényi versenyző készítette el a legfinomabb kolbászt.

A zsűrizést követően a Kornélia étteremben megtartott sajtótájékoztatón az eredményhirdetés mellett szó esett a Kolbászfesztivál programjairól.
A sajtótájékoztatón részt vett Erdős Norbert kormánymegbízott, Ambrus Zoltán a fesztivál alapítója, Hégely Sándor fesztiváligazgató, Siklósi István az idei vendégváros Mezőberény polgármestere, Nóvé Zoltán a békéscsabai Körös Trade Kft. igazgatója, Bora Imre a Bora Kft. ügyvezető igazgatója és Gulyás Péter a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője.

Immáron tizenhatodik alkalommal négy napon keresztül október 19-e és október 22-e között középpontban ismét a kolbász áll majd Békéscsabán. Hégely Sándor fesztiváligazgató a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy idén a gasztronómia és a szórakozás mellett a családok kiemelkedő szerepet kaptak a programelemek összeállításánál, hiszen október 21-én és 22-én bemutatkozik a Csodák Palotája Budapestről. A fesztiváligazgató továbbá hozzátette, hogy helyi fellépők műsorai is színesítik a programot a négy nap alatt, fellép többek között Hevesi Imre, a Napsugár Bábszínház és a Belencéres Néptáncegyüttes is. A fesztiválon idén sem marad el a jótékonysági kolbászárverés, melynek bevételét egy 7 éves kora óta I-es típusú cukorbetegségben szenvedő 18 éves fiatalembernek ajánlottak fel. Itt lesz a fesztiválon Pataki Zita és Erős Antónia is, akik az ingyenes vércukor- és koleszterinszint mérésnél segédkeznek majd.

A programokon túl szó esett arról is, hogy a MÁV-Start 50 százalékos kedvezményt biztosít országszerte azoknak, akiknek úti célként a kolbászfesztivált választják október 19-e és 22 között.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!