Csernus Imre is zsűrizi a Csabai kolbászokat!


Már több mint félezer csapat jelezte részvételét az idei Csabai Kolbászfesztivál egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseményére, az október 20-i, szombati kolbászkészítő versenyre

A zsűri elnöke Buday Péter lesz, akit Stahl Judittal közös és saját önálló műsoraiból egyaránt ismerhet a közönség. Több más híresség és gasztronómiai szakember mellett a zsűri tagja lesz dr. Csernus Imre pszichiáter is.

Hégely Sándor fesztiváligazgató elmondta, hogy a napokban várhatóan lezárul a jelentkezés a kolbászkészítő versenyre, de még mindenkinek igyekeznek helyet biztosítani, aki részt szeretne venni a gasztronómiai megmérettetésen. A legfrissebb adatok szerint a jelentkező csapatok száma már meghaladta az ötszázat, s a versenyt indító kolbászinduló felcsendüléséig várhatóan eléri majd a 550-et. A csapatok a sportcsarnok mellett a Csabagyöngye Borsátorban és a Mokry Sámuel Sátorban is gyúrnak majd, ahol természetesen zenekarok is fokozzák majd az amúgy is kiváló hangulatot. A megmérettetés, illetve a kolbászfesztivál mind a négy napjának házigazdája a népszerű Békés megyei kötődésű műsorvezető Rákóczi Ferenc (Pácsó) lesz.

A férfiak vélhetően örömmel konstatálják majd, hogy egyre több olyan csapat nevez be a programra, amelyet kizárólag a szebbik nem tagjai alkotnak. A lányok, hölgyek körében is évről évre népszerűbb a gyúrás.
A hazánk valamennyi nagyobb városából, Európa számos tájáról és a világ távolabbi részeiről érkező érdeklődőkből álló csapatok 10 kiló húst és a töltéshez nélkülözhetetlen belet kapnak majd, ahogy a gyúráshoz szükséges asztal, illetve a sörpad is a rendelkezésükre áll. A fűszereket, a hús feldolgozáshoz szükséges eszközöket, így a késeket, a darálót, a töltőt viszont a csapatoknak kell magukkal vinniük.

A 10 órakor induló versenyen a zsűri kezdetektől figyeli majd a formációk munkáját, az egységes megjelenést, az asztalok dekorációját, higiénéjét. A csapatoknak mintegy 40-50 centiméteres kolbászt kell majd leadniuk, ami alapján a döntnökök megállapítják a végső sorrendet. Természetesen a kolbász küllemét, illatát és számos egyéb szempontot is vizsgálni fognak, de a leglényegesebb szerepet a gasztronómiai csemege íze játssza a döntés meghozatalakor.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!