Püski Mária Julianna - Myra versek


A Szegedi Kis István református gimnázium egykori iskolatitkárának eddig sehol nem publikált verseit jelentette meg lánya a napokban.

Szalkainé Pocsai Márta így írt ajánlást édesanyaja verseskötetéhez:

Édesanyám, - költői álnevén Myra - verseit gyűjtöttem csokorba. Mindig szeretett írni, de csak amikor már nagyobb, érettebb voltam, akkor mutatta meg nekem azokat. Gyermekésszel még fel sem fogtam a verseinek súlyos tartalmát, majd felnőttként egész másképp értékeltem. Benne van minden érzése, legyen az jó vagy rossz.

Csendes, jólelkű, szerény, gondolataiba elmélyülő, életvidám, az életet kedvelő személy volt az én Anyukám. Élete során számos csodálatos élményben volt része, de sok keserves törés is nyomot hagyott lelkében, melyek mindig megihlették és nem volt rest papírra írni azokat.

Nemrégiben váratlanul és fiatalon eltávozott tőlünk. Itt hagyta azonban gondolatait versformában. Most gyászoló lányaként feladatom, hogy versei és írásai eljussanak másokhoz is. Ugyan ezek személyes élményei voltak, amiket csak ő élhetett át, azonban úgy gondolom, nagyon sokan magukénak fogják érezni.

Annyi terve volt még. Tele volt ihlettel, gondolatokkal, amik még megfogalmazásra és megírásra vártak. Nyugdíjas éveit ebben az irányban kívánta volna kiteljesíteni, de az élet kegyetlen játéka közbeszólt. Már sosem kapunk gondolatvilágából újabb szösszeneteket. Amit leírt azt szeretném közkinccsé tenni, hogy így váltsam valóra nagy álmát: könyvformában kézbe vehessük írásait.

A verses kötet Püski Mária Julianna – Myra versek címmel jelent meg a United P.C. Kiadó gondozásában! Bővebb információ:

sz.pocsai.marta@gmail.com


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!