Gávai Ferenc a szezonról


Jól szerepeltünk a Magyar Kupán, és a legutóbbi meccset is megnyertük. A szezonról beszélgettünk Gávai Ferenccel.

Jól szerepeltünk a Magyar Kupán. Mit lehet tudni a kupáról?

Pár évvel ezelőtt még Népköztársaság Kupának hívták, most Magyar Kupa. A kupán minden csapat indul, kieséses rendszerben. Ez azt jelenti, hogy az egyforma osztályban lévő csapatokat összesorsolják, és ők játszanak egymással. Az idegenben győző csapat már döntetlennel tovább jut. A végén négyes döntő van, melyet aki megnyer kimehet a Kupagyőztesek Európa Kupájára. Ha a nyertes csapat győzött a bajnokságon is, akkor a második helyezett jut ki a nemzetközi porondra. Mi most a legjobb 32-ben vagyunk. Ez volt a második forduló. Dabassal játszottunk, aki tavaly az ezüstérmes volt itt a bajnokságon. Szimpatikus, jó játékkal sikerült egy góllal nyernünk. Nem mi voltunk az esélyesek, de a fiúk ügyesek voltak. Jövő héten fognak sorsolni, akkor derül ki, melyik csapattal fogunk játszani. Az már a 16-ba jutásért fog menni.

A legutóbbi meccsen győztünk, mi várható hétvégén?

Ránk fért már a győzelem, és úgy gondolom, hogy elég meggyőző játékkal nyertünk. Most megyünk Lajosmizsére. Itt szintén nyernünk kell, én szerintem jobb csapat vagyunk. Természetesen a körülmények azért befolyásolhatják a csapatot. De mindenképpen nyerni megyünk, és úgy gondolom, hogy sikerülni is fog. Van még most hét mérkőzésünk ezzel együtt az őszi fordulóban. Nem lehetetlen az sem, hogy minden mérkőzést megnyerünk, mert van esélyünk. Ez lenne az álmom. Hogy ez sikerül? Ez a célunk.

Többen lesérültek…

Problémáink vannak. Mohácsi Árpád megsérült, neki komoly vállsérülése van. Fogalmam sincs mikor fog játszani. Molnár Zolinak beszakadt a vádlija, nem tudom, hogy meccsnél számíthatok-e rá. De minden nehézséget le kell győzni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!