Mesemondók kavalkádja a Hepp Ferenc Iskolában


Nagy sikere volt az idei mesehétnek

Ha ősszel az iskola folyosóin meseilluszrációk jelennek meg, csalhatatlan jele annak, hogy közeledik az alsósok rendszeres eseménysorozata, a mesehét. A mesehetet az alsós munkaközösség már több éve rendezi a gyerekek számára azzal a céllal, hogy ismerjék meg népmesekincsünket, szeressenek és tudjanak olvasni, gyakorolják a társaik előtti szereplést, amikor is kedvenc meséjüket olvassák fel. Így történt ez 2012 októberében is, 15-e és 19-e között a közösségi teremben minden délben mintegy másfél-két órán keresztül szólt a mese, csattogott a taps, fogytak a jutalmul sütött mesebeli hamuba sült pogácsák… Az öt nap alatt összesen 76 gyerek olvasott mesét, sőt szülők is bekapcsolódtak az olvasásba.

A mesehét "ceremóniamestere" tisztét egy vándorlegény töltötte be, akitől a tanulók megkapták az előzetes feladatokat – felhívást meseillusztráció-készítésre és meseírásra.

A hétfői napon a tanulók az iskolarádióból egy röpke előadást hallhattak a népmesék eredetéről, jellemzőikről. Ezen a délutánon hirdettük ki a meseillusztráció-készítő és meseíróverseny eredményét is.

A vándorlegény hétfőn délután minden alsós évfolyamhoz eljuttatta a harmadik próbát jelentő feladatlapot, melyet egyénileg lehetett megoldani, s a folyosón elhelyezett meseládába dobni.

Kedden délután nagyon hangulatos programra került sor: békési felnőttek meséltek minden alsós osztályban (így pl. a Polgármester úr, alkotóművész, gyermekkönyvtáros, óvónők, tanárok, iskolánk volt pedagógusai, jelenlegi vezetői).

Szerdán kézműves foglalkozásokon vehettek részt kisdiákjaink, melyeken egy-egy – a mesékhez kapcsolódó- tárgyat készítettek el.

Csütörtök délután a gyerekek mesefilmeket néztek meg a Magyar népmesék sorozatból.

A mesehét zárónapján, pénteken délután egy 8. osztályos, nagyon tehetséges köröstarcsai lány, Borgula Benedetta varázsolta el meséivel, dalaival, citerajátékával a gyerekeket. Kedves színfolt volt, hogy az egész hét zárásaként mindenki "mesehetes" könyvjelzőt kapott emlékül.

A témahét ajándékait a Dr. Hepp Ferenc Iskola Informatikai és Könyvtári Fejlesztéséért Alapítvány és a Hepp Ferenc Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány biztosította, a szervező csoport munkáját az iskolai stúdió segítette.

(Korcsok Eszter)

Tételek: 1 - 20 / 110 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!