Pályázatokkal fejlesztik az óvodákat Békésen!


Izsó Gábor polgármester: Csaknem 46 millió forint uniós támogatást nyert óvodafejlesztésre Békés Város Önkormányzata a napokban!

A pályázat fő célja a nevelési intézmények szolgáltatás színvonalának növelése és a szervezetfejlesztés. Ennek részeként a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde nyolc tagóvodája különböző korszerű, modern játékokkal és eszközökkel fog gazdagodni a jövőben. – nyilatkozta Izsó Gábor polgármester. Sor kerül továbbá óvodaudvar fejlesztésre és új bútorok beszerzésére is. Az óvodapedagógusok a szervezetfejlesztés során újszerű nevelési eljárásokkal, modern pedagógiai módszerekkel ismerkednek majd meg továbbképzés formájában. Nem utolsó sorban a projekt erősíti Békésen, az amúgy is magas színvonalú óvodai nevelés. Elnyert támogatás összesen 45.979.162 forint és nem igényel önerőt a várostól.

Nem ez az egyetlen nyertes pályázat azonban mellyel tovább korszerűsítheti oktatási intézményeit Békés. Örömteli hír ugyan is, hogy az elmúlt napokban az Ótemető utcai Bóbita Integrált Tagóvoda épületének korszerűsítésére 199.537.668 forintot nyert az önkormányzat. Jelenleg a Bóbita tagóvoda ötvenöt férőhellyel rendelkezik, ami három csoportszoba működtetésére ad lehetőséget az intézményben. A pályázati támogatásnak köszönhetően az intézmény újabb három csoportszobával és korszerű épülettel bővülne. Izsó Gábor polgármestertől megtudtuk, hogy ezzel megduplázódna a létesítmény kapacitása is. A nagyszabású kilencvenöt százalékos támogatottságú beruházáshoz az önkormányzatnak mindössze 10 millió 502 ezer forintos önerőt kell biztosítania. Tervek szerint a jelenleg kevéssé korszerűnek számító, eredetileg polgárházként funkcionáló épület teljesen megújulna, de közben megőrizné az utca környezetének eredeti stílusát.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!