Továbbtanulási fórum volt a Hepp Iskolában


A két nagy békési középiskola képviselői találkoztak a szülőkkel, gyerekekkel

2012. november 12-én délután 17 órakor nyolcadikos tanulók és szüleik gyülekeztek a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola közösségi termében. Ekkor tartották iskolánk továbbtanulással foglalkozó pályaválasztási szülői értekezletét.

A meghívott vendégeket és a szülőket, gyerekeket Deákné Domonkos Julianna, intézményegység-vezető (a Kistérségi Iskola megbízott igazgatója) köszöntötte. Megjelent Vargáné Tuska Anita, a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium nevelési intézményegység-vezető helyettese, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény képviseletében: Szlota József szakmai igazgatóhelyettes úr, valamint Gyöngyössy Attila a Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusa.


A rendezvény elején iskolánk pályaválasztási felelőse, Borosné Kiss Rebeka ismertette a legfontosabb információkat.

Ezután került sor a meghívott iskolaigazgatók és a továbbtanulásért felelős középiskolai nevelők ismertetésére az adott intézmény által felkínált pályaválasztási lehetőségekről, a jelentkezés, képzés menetéről, az elsajátítandó szakmák legfontosabb jellemzőiről.

A zárszóban Deákné Domonkos Julianna a következőket mondta:
>Továbbtanulóink számára a helyes döntés meghozatala azért nagy horderejű elhatározás, mert ezzel egy életre megalapozhatják jövőjüket. Bízom abban, hogy ma hozzájárultunk a sikeres döntéshez.
Tudom, hogy városunk középiskolái színvonalas oktató-nevelő munkájukkal, színes választékukkal olyan tudással vértezik fel diákjainkat, melyre a jövő munkavállalóinak szüksége lehet.<


A több, mint egy órás fórum egyéni személyes, illetve kiscsoportos beszélgetéssekkel fejeződött be.

(HeppStúdió)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!