Dr Buday Gyula és Dankó Béla tartott fórumot Békésen


Az államtitkár a 2. számú választókörzet országgyűlési képviselőjének meghívására érkezett városunkban.

A zsúfolásig megtelt Kápolna teremben, zártkörű fórumon találkozott az államtitkár és az országgyűlési képviselő a helyi KDNP és FIDESZ szervezetek tagságával, előtte azonban a sajtó kérdéseire is válaszolt.

Dr Buday Gyula elmondta, legfontosabb feladatuk a vidéken élők megtartása helyben, úgy, hogy boldogulásukat segítse a kormány, a kis és közepes tanyagazdaságoknak esélyt adva, fejlesztést biztosítva.

Az államtitkár szólt arról is, hogy hatékony lépésekről döntött a kormány a zsebszerződésekkel földet birtoklók szankcionálására és lát esélyt a Gyulai Húskombinát megmentésére is, ez azonban komoly átalakításokat követel a gyár struktúrájában, termékvonalaiban.

Dr Buday szerint a húsipar problémáira az újbóli sertésállomány növekedése ad majd megoldást, ezt pedig szubvenciókkal segítené majd a kormány.

Az államtitkár sürgette egy saját, államosított Öntözési Hivatal felállítását a helyi Vízgazdálkodási Társulatokkal szemben, melyek szerinte nem elég hatékonyan működnek.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, hogy Dr Buday Gyula után további kormánypolitikusok is érkeznek majd Békésre, akikkel lakossági fórumokon találkozhatnak az érdeklődők.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!