Jól minősültek a békési néptáncosok!


Megjelent: 2012 November 21. ( Szerda ) 13:19
Módosítva: 2014 Június 26. ( Csütörtök ) 14:18
Két év elteltével újra országos minősítésen vett részt a Belencéres Néptáncegyüttes.

A Néptáncosok Országos Bemutató Színpada rendezvényt a Martin György Néptáncszövetség hirdeti meg kétévente azoknak az amatőr néptáncegyütteseknek, amelyek meg kívánják mérettetni magukat a hazai mezőnyben. A békésiek november 17-én Budapestre, a Hagyományok Házába utaztak abban a reményben, hogy közel félórás összefüggő műsoruk elnyeri a szakmai zsűri tetszését. Ebben az évben megyénk táncait dolgozta fel a táncegyüttes, melyek részben Mahovics Tamás művészeti vezető kutatásai alapján valósultak meg. A négy település tánchagyományait szerepeltető koreográfiákat Mahovicsné Ladányi Anita, Mahovics Tamás és ifj. Szeverényi Barnabás, volt békési táncos álmodta színpadra. A zenei kíséretet állandó zenekarként a Suttyomba Zenekar látta el magas színvonalon.

Városunk táncegyüttesének debreceni, budapesti, gyöngyösi, veszprémi és gödöllői felnőtt csoportok között kellett helytállniuk ezen a napon.

A cél, a kiváló minősítés elnyerése most is mindössze néhány ponton múlott. A Belencéres Néptáncegyüttes 127 ponttal végül ismét a "Jól minősült" címet kapta az öttagú szakmai zsűritől, akik pontozták a kivitelezést, a tánctechnikát, a színpadi megjelenést, a koreográfiákat, a viseleteket, az éneket és a hangszeres játékot egyaránt.

Bár nem sikerült a kitűzött célt, a "kiváló" címet kiérdemelni, mégsem szomorkodhatnak az elért eredmény miatt, hiszen a főleg ifikből álló Belencéresnek olyan felnőtt mezőnyben kellett ismét teljesítenie, ahol a békési táncosainknál jóval nagyobb tapasztalattal, rutinnal, ismerettel és tánckultúrával rendelkező együttesek léptek a színpadra.

Ennek tükrében gratulálunk az immáron kétszeres "Jól minősült" címet viselő Belencéres Néptáncegyüttesnek!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!