Színházi időutazás a Refiben Eszter könyve által …


A Békés Megyei Jókai Színház kezdeményezésére szervezett, "Ádámok és Évák Ünnepe" elnevezésű középiskolai program felhívására, a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban is társulat alakult.

A Bibliából kell egy történetet jövő áprilisra, színpadra állítaniuk. A 15 iskola, 15 társulata, saját jelenetét bemutatva válik egy nagy, színpadi előadás részévé.

A Refi Színi – Suli életében az októberi megalakulás, és az ismerkedés után elkezdődött az érdemi munka: a gyerekek megismerték a feladatul kapott történetet, az ószövetségi Eszter könyvét, először a Biblia és történeti elemzések, majd egy filmalkotás, ill. egy musicalváltozat segítségével; drámafoglalkozás keretében tanulják a mozgást, a helyes beszédtechnikát, a helyzetgyakorlatokban csiszolják játékképességeiket; az egy hónap alatt csapattá kovácsolódott társulat közös alkotásaként közben elkészült a tízperces jelenet nagyszínpadi változatának forgató –és szövegkönyve is.

Szakmai munkájukba hamarosan mentorként bekapcsolódik a színház neves művésze, Dr. Merő Béla színész-rendező, aki tovább navigálja a fiatalokat a színházi időutazásban ….

Arató Tamás, Földesi Magdolna, Petneházi Eszter

Tételek: 1 - 20 / 46 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!