Hepp kupameccs a Kecskemét ellen


Helyszin: Békés, Jantyik, 21-25
December 8-án az NBI B élcsapata, a Kecskemét látogat Békésre. A Hepp kupa nyolcaddöntőjére a Városi Sportcsarnokban kerül sor.

Hepp Kupa mérkőzés az NB1b legerősebbjével

Cikk: BV

Közeledik a szezon egyik legérdekesebb mérkőzése a Békési SZSK férfi kosarasai számára. December 8- án szombaton 18.00 órától a Városi Sportcsarnokban fogadják a békésiek az NBI B csoportjának listavezetőjét, a Duna Aszfalt Kecskeméti TE csapatát.

A mérkőzésre a Hepp kupa keretében kerül sor, ahol a tét a nyolc legjobb csapat közé kerülés lesz.

A békésiek eddig kiemelkedő teljesítményt nyújtva két NBI B- csapatot búcsúztattak a kupából. Először a Mezőberényi KK volt kénytelen fejet hajtani a békésiek előtt, majd a Hódmezővásárhely távozott leszegett fejjel Békésről. A jelenlegi 16-os mezőnyben egyedüli NBII- es csapatként szerepel Balog Vilmos csapata.

A Kecskemét először a Gyulát győzte le nagy különbséggel, majd a következő fordulóban az NBII egyik élcsapatának számító Debreceni EAC ellen nyertek több mint 50 ponttal.

A kecskeméti csapatról tudni kell, hogy tavaly még az NBI A csoportjában szerepeltek. A kosarasok a nyáron kiváltak a KSE egyesületéből, új klubot hoztak létre, így nem indulhattak az élvonalban. Viszont a játékosaik maradtak, vállalták az egy évet az NBI B- ben. Így a Békésre látogató csapat tagja a magyar válogatott irányítója, Wittman Krisztián, az évekig az Albacompban játszó, 214 cm magas Bencze Zoltán, a komoly élvonalbeli rutinnal rendelkező Dénes Gábor. Mellettük tehetséges fiatal játékosokat gyűjtött Kecskemétre Sztojan Ivkovics edző. A bajnoki rajt után még egy szerb légióst is igazoltak, aki meccsről meccsre kiemelkedő teljesítményt nyújt. Céljuk nem is lehet más, mint visszakerülni jövőre az első vonalba.

Mivel magasan a B osztály fölött állnak játéktudásban, így számukra fontos a Hepp kupa megnyerése. A Hepp kupa győztese folytatja a versenyzést januártól a Magyar kupában az NBI A- s csapatok között.

A Békés is feljutási terveket szövöget, így számukra ezért voltak fontosak az eddigi kupameccsek, megnézhették játékosok, vezetők, szurkolók, hogy hol tart a csapat. Jól vették az eddigi akadályokat, most pedig egy olyan csapatot fogadhatnak, aki ellen megmutathatja a csapat, hogy hogyan tud küzdeni. Egy esetleges békési győzelem hatalmas bravúr lenne.

Ennek megfelelően készül a csapat a nagy kihívásra. A bizonyítási vágy fűti a játékosokat, nincs kényszer a vállakon, így felszabadultan játszhatnak Nagy Ádámék, ajándéknak tekintve ezt a mérkőzést. Amennyiben nem válik görcsössé a csapat játéka, a kilátogató szurkolók egy élvezetes, jó meccsre számíthatnak.

15.30-tól a BSZSK U12- es csapata a Temesvár csapatát fogadja.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!