Beszámoló a Hepp Ferenc Általános Iskola egészséghetéről


November utolsó hete az egészség jegyében

Iskolánk fontosnak tartja tanulóink egészséges életmódra nevelését, tanórán kívüli foglalkozásokon is. Ezért évről évre novemberben különböző programokkal vártuk az érdeklődő gyermekeket. Ebben az évben november utolsó hetét választottuk erre.

Hétfőtől csütörtökig tanulóink minden nap az egészséggel kapcsolatos totókat töltöttek ki, melyeket pénteken értékeltünk és az évfolyamonkénti legjobbakat is ekkor díjaztuk.

A hét folyamán technika órákon tanulóink az általuk hozott alapanyagokból tanáraik vezetésével egészséges ételeket készítenek.

Kedden délelőtt az ásványokról hallgathatták meg a diákjaink Balog Magdolna előadását.

A második és harmadik szünetben Garaguly Judit nyugalmazott kolleganőnk várta a mozogni vágyókat iskolánk tornatermében 15 perces aerobikkal.

Délután a leánytechnika terem konyhájában Polgárné László Zsuzsanna tanárnő irányításával egészséges ételeket készítettek érdeklődő tanulóink.

Szerdán tanulók tanítottak tanulókat az otthoni balesetek elkerülésére illetve a helyes elsősegélynyújtás alapjaira. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a csecsemőgondozás rejtelmeibe is. A gyakorlati bemutatókat a szakkörökre járó tanulók tartották.

Csütörtökön délelőtt újra forgott az egészségkerék, Nagy Krisztina iskolánk védőnőjének vezetésével. A diákok egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekre adott helyes válaszok után kisebb ajándékok boldog tulajdonosai lehettek.

Az orvosi szobában Corazon egészség teszter kipróbálására nyílt lehetőség a Levendula patika dolgozóinak segítségével.

Délután Nagyné Hidvégi Mária tanárnő vezetésével kreatív foglakozáson vehettek részt érdeklődő tanulóink, ahol karácsonyi asztali- és fenyőfadíszeket készítettek száraztészta, festék, ragasztó és ügyes ötletek segítségével.

Pénteken délelőtt a legjobb alkotásokból kiállítást tekinthettek meg a gyerekek, valamint a totó nyertesei vehették át ajándékaikat.
Az évfolyamonkénti első helyezettek a következők voltak:

2. évfolyam: Nagy Balázs (2.A)
4. évfolyam: Surman Mercédesz (4.A)
5. évfolyam: Lévai János (5.A)
6. évfolyam: Bencze Dávid (6.B)
7. évfolyam: Szabó Erika (7.B)
8. évfolyam: Dávid Marcell (8.A)

Délután ügyességi sportversennyel zártuk egészséghetünket.

Nyereményeinkre, ajándékainkra külső és belső támogatást is kaptunk, és ezúton szeretnénk megköszönni mindenki támogatását és segítségét.

Samu Hedvig tanárnő.
A programok koordinátora

Tételek: 1 - 20 / 27 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!