Farkas Zoltán ünnepi köszöntője.


Forrás: Békés Tv
Helyszin: Megyeháza
Békés Megye Képviselő-testülete elnökének karácsonyi köszöntője

Tisztelt Békés megyeiek!

Véget ért az idei Advent a várakozás ideje, a készülődés időszakának megszentelése. Ahogyan vasárnaponként a gyertyák lángjától világosabb lett az otthonunk, úgy karácsony felé közeledve szívünk is lassan ünneplőbe öltözik.

Engedjék meg, hogy a Karácsony alkalmából a Szentírásból Lukács evangéliumának 2. rész 14. versével köszöntsem Önöket:

"Dicsőség a magasságban Istennek,

és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat."

Ma mindennél nagyobb szükségünk van az ünnep nyugalmára, tisztaságára. Jézus születésének napja elhozhatja számunkra a reményt, a biztonságot és a szeretetet, és az ünnep egyszerre jelent életünkben állandóságot, valamint lesz minden esztendőben egy kicsit másmilyen. A szeretetteljes melegségből pedig hitet és erőt meríthetünk a későbbi mindennapok feladataihoz.

A 2013-as év arról fog szólni, hogy képesek vagyunk-e jövőt adni.

Jövőt adni magunknak, jövőt adni a családunknak, a településünknek, a térségünknek, a megyénknek, az országnak.

Mert a jövőbe vetett hitnél nincs semmi fontosabb. Ehhez pedig munka kell, egészség kell, amely lehetőséget adhat a boldogságra, a fiatalok számára a kiteljesedésre, az idősek számára a tisztes öregkorra, és számunkra az alkotásra, a teremtésre, hogy gondoskodó kezünk alatt a hamu alatt szunnyadó parázsból új tüzek keljenek. Új tüzek, amiből új erőt lehet kovácsolni, amely fényt mutat számunkra sorsunk irányításához, és amely mellett megmelegedhetnek a munkától megfáradt emberek.

A legfőbb célunk tehát az, hogy Békés megye és az itt élő emberek egy valódi, cselekvő, egymásra odafigyelő, jövőt építő közösségé váljanak.

Áldott, meghitt karácsonyt kívánok Békés megye valamennyi lakójának és örömökben és boldogságban gazdag, alkotókedvvel teli Új Esztendőt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!