300 millió forintot nyert Békés turisztikai fejlesztésre!


Csak nem 289 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert Békés város turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztésre. –tudtunk meg Izsó Gábor polgármestertől.

A megítélt támogatásból lehetőség nyílik a belvárosi kerékpárút hiányzó elemeinek kiépítésére és a már meglévők korszerűsítésre, felújítására. A "Békés Bringa" elnevezésű projekt kiemelt célja a dánfoki üdülőterület kerékpáros hálózatba való bekötése. Ennek okáért kerékpáros pihenőhelyek megépítésre kerül majd sor bel- és külterületen egyaránt valamint egy KRESZ pályát is kialakítanának a már említett dánfoki területen.

Ezek mellett a fejlesztések mellett egy újabb turisztikai attrakció- és szolgáltatáselemként Dánfokon szabadtéri főzőhelyet is kialakítanak és jurtákkal színesítik a komplexum szolgáltatásait. Továbbá sor kerül az Ó Fekete-Körös híd restaurálására is melynek maradványaira még 2010-ben bukkantak felújítási munkálatokat végző szakemberek. A nagyszabású beruházás rendkívül kedvező feltételeket teremt, hiszen százszázalékos támogatottságú így a város részéről önerőt nem igényelnek a fejlesztések. Békés kerékpáros turisztikai fejlesztése összesen 288 912 300 forint uniós forrásból valósul meg a közeljövőben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!