Miért használjunk patikai mosakodókrémet?


Cikkünk szerzője a Levendula Patika tulajdonosa, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője, Jeszenszky Attila szakgyógyszerész.
A Levendula Patikában is kapható fürdetőkenőcs (Unguentum hydrophilicum nonionicum Ph. Hg. VIII.) testápolóként, fürdetőként és samponként is egyaránt használható. Ez a kimondhatatlan nevű fehér színű kenőcs, amit sok szülő elsőként vált ki a patikában újszülött gyermekének, igen kedvező árú. Újszülötteknek, csecsemőknek, de akár a nagyobb gyermekek, sőt felnőttek testének bekenésére is testápolószerűen alkalmazható. Az Unguentum hydrophilicum nonionicum használatát követően a bőr selymesen puhává válik. Újszülöttek és csecsemők esetén akár a hajas fejbőrön is használható. Lényeges azonban, hogy a mosdókenőcs nem popsikenőcs, nem kifejezetten a pelenkázott bőr ápolására ajánlott. A baba megszületését követő napokban, hetekben különösen ügyelni kell arra, hogy szappanokat, illetve a mesterséges anyagok egész sorát tartalmazó habfürdőket, babafürdetőket ne használjanak! Gyakran elég a tiszta víz, a növényi alapanyagokat ( pl. kamilla ) tartalmazó víz, vagy a patikai fürdetőkrémes víz használata. Különösen előnyös a patikai fürdetőkrém használata, ha az újszülött bőre hámlik. Gyakori jelenség a hámlás a lábujjak vagy a kézujjak között, a fül mögött, de a test egyéb részein is felléphet. Néhány fürdetőkrémes esti fürdés, vagy napközbeni bekrémezés után már látható a javulás. Hogyan kell használni a fürdetőkenőcsöt? Fürdetés előtt az anyuka kezei közötti dörzsöléssel testhőmérsékletre felmelegített krémmel ajánlott bekenni a baba testét, és azt követően a fürdővízben lemosni róla. Ebben az esetben az Unguentum hydrophilicum nonionicum testápolóként, habfürdőként és samponként is működik. Ügyelni kell azonban arra, hogy a krémmel bekent baba teste sikamlós, csúszós; csak stabilan, biztos kezekkel szabad megfogni és mozgatni, a kádba betenni, onnan kivenni. Ha közvetlenül a fürdővízbe tesz a szülő egy kisebb fajta dió méretű fürdetőkrémet, azt fogja tapasztalni, hogy az viszonylag nehezen oldódik csak fel. Célszerű inkább egy pohárban, kb. egy dl mennyiségű meleg vízben elkeverni a krémet, és az ily módon híggá vált mosakodókrémet önteni a fürdőkád vízéhez. Hogyan tárolható a mosakodókrém? A Levendula Patikában a fürdetőkrém műanyag tégelyben kapható, melyekben 100 g, 200 g, 300 g kenőcs is lehet. Receptre olcsóbban is hozzá lehet jutni a krémhez. A készítmény maximum 25 °C-on, gyermekektől elzárt helyen tartandó! Használata során az alapvető higiéniai szabályok betartására ügyelni kell. A használat során be kell tartani a következő szabályt: mindig csak szappannal és meleg vízzel megmosott kézzel szabad a tégelybe nyúlni!

A Levendula Patikában is kapható fürdetőkenőcs (Unguentum hydrophilicum nonionicum Ph. Hg. VIII.) testápolóként, fürdetőként és samponként is egyaránt használható.Ez a kimondhatatlan nevű fehér színű kenőcs, amit sok szülő elsőként vált ki a patikában újszülött gyermekének, igen kedvező árú. Újszülötteknek, csecsemőknek, de akár a nagyobb gyermekek, sőt felnőttek testének bekenésére is testápolószerűen alkalmazható. Az Unguentum hydrophilicum nonionicum használatát követően a bőr selymesen puhává válik. Újszülöttek és csecsemők esetén akár a hajas fejbőrön is használható. Lényeges azonban, hogy a mosdókenőcs nem popsikenőcs, nem kifejezetten a pelenkázott bőr ápolására ajánlott.

A baba megszületését követő napokban, hetekben különösen ügyelni kell arra, hogy szappanokat, illetve a mesterséges anyagok egész sorát tartalmazó habfürdőket, babafürdetőket ne használjanak! Gyakran elég a tiszta víz, a növényi alapanyagokat ( pl. kamilla ) tartalmazó víz, vagy a patikai fürdetőkrémes víz használata. Különösen előnyös a patikai fürdetőkrém használata, ha az újszülött bőre hámlik. Gyakori jelenség a hámlás a lábujjak vagy a kézujjak között, a fül mögött, de a test egyéb részein is felléphet. Néhány fürdetőkrémes esti fürdés, vagy napközbeni bekrémezés után már látható a javulás.

Hogyan kell használni a fürdetőkenőcsöt?

Fürdetés előtt az anyuka kezei közötti dörzsöléssel testhőmérsékletre felmelegített krémmel ajánlott bekenni a baba testét, és azt követően a fürdővízben lemosni róla. Ebben az esetben az Unguentum hydrophilicum nonionicum testápolóként, habfürdőként és samponként is működik. Ügyelni kell azonban arra, hogy a krémmel bekent baba teste sikamlós, csúszós; csak stabilan, biztos kezekkel szabad megfogni és mozgatni, a kádba betenni, onnan kivenni.Ha közvetlenül a fürdővízbe tesz a szülő egy kisebb fajta dió méretű fürdetőkrémet, azt fogja tapasztalni, hogy az viszonylag nehezen oldódik csak fel. Célszerű inkább egy pohárban, kb. egy dl mennyiségű meleg vízben elkeverni a krémet, és az ily módon híggá vált mosakodókrémet önteni a fürdőkád vízéhez.
Hogyan tárolható a mosakodókrém?
A Levendula Patikában a fürdetőkrém műanyag tégelyben kapható, melyekben 100 g, 200 g, 300 g kenőcs is lehet. Receptre olcsóbban is hozzá lehet jutni a krémhez.A készítmény maximum 25 °C-on, gyermekektől elzárt helyen tartandó!Használata során az alapvető higiéniai szabályok betartására ügyelni kell. A használat során be kell tartani a következő szabályt: mindig csak szappannal és meleg vízzel megmosott kézzel szabad a tégelybe nyúlni!

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!