További fejlesztések történnek idén Dánfokon!


Gasztro-komplexummal és szabadtéri foglalkoztatóval bővül majd a közel jövőben a Békés-dánfoki Üdülőközpont.

A létesítmény területén most olyan épület található, mely régen büfé és étkező funkcióval bírt. Mára azonban nem felel meg kor elvárásainak és a rávonatkozó előírásoknak. A nem egészen 289 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatás részeként egy teljesen új, modern szabadtéri foglalkoztató és gasztrokomplexumot építenek a régi objektum helyére.

Izsó Gábor polgármester a projekttel kapcsolatosan elmondta, hogy előzetes tervek szerint a tábor közepén létrehozott épület három részből állna majd. A felülről fedett, de oldalról nyitott közösségi tér alkalmas lesz csoportos foglalkozások, rendezvények megtartására. A főzési lehetőséget biztosító résznél kemence, grillező, bográcsozó és szalonnasütő helyeket építenek ki. Végül pedig egy korszerű vizesblokk kialakítása tenné teljessé az építmény funkcióit. Elképzelések szerint már idén tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok a tábor területén.

A nagyszabású beruházás rendkívül kedvező feltételeket teremt, a Békés Bringa címet viselő projekt százszázalékos támogatottságú így a város részéről önerőt nem igényelnek a fejlesztések.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!