Kedden adják át az Adomány-díjat.


Helyszin: Csabagyöngye
Az elismerés minden évben más megyei település ünnepségéhez kapcsolódva kerül átadásra, s maga a díj is minden esetben egy-egy Békés megyében élő művész alkotása. Így az Adomány-díj átadásával nem csak díjazza a kiemelkedő mecénási tevékenységet a megye, de maga is mecénásként támogatja megyénk művészeit.

1989 óta minden év január 22-e a magyar kultúra ünnepe, hiszen Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz írását. Az ünnephez kötődően országosan és Békés megye számos településén rendeznek nagyszabású kulturális programsorozatot, melyek hangsúlyozzák a kultúra fontosságát, a mindennapi életben betöltött fontos szerepét.

A kultúra és a közösségi művelődés, mint hosszútávon – forintban nehezen kifejezhető módon – megtérülő befektetetés csak a mecenatúra támogatásával érheti el célját. A Békés Megyei Önkormányzat, kultúrabarát gondolkodásának köszönhetően, felismerve a mecenatúra fontosságát immár évek óta a Magyar Kultúra Napján adja át az Adomány-díjat, melyet a kultúra, a közművelődés terén nyújtott jelentős anyagi támogatásért,mecenatúráért kaphat meg cég, vagy magánszemély.

Az utóbbi hat évben Békéscsaba mellett többek között Orosházán, Békésen és Szarvason vehette át a díjat például Pákh Imre műgyűjtő, a Szemimpex Kiadó, a Paksi Atomerőmű Zrt., a Bora Kft. vagy éppen tavaly Békésen az OTP Bank Nyrt. képviselője.

Idén, 2013. január 22-én, kedden, 15.00 órától nagyszabású program részeként Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ ünnepélyes átadásán kerül sor a díj átadására.

Hogy ki kapja idén a Békés megyei Adomány díjat, még nem nyilvános, maga a díjazott is a helyszínen fogja megtudni, hogy tevékenységét elismerik.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!