BVSZSZK - Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye


Családcentrikus ellátás és segítségnyújtás, közösségi szemlélettel:

Ma úgy, mint az Európai Unióban, vagy máshol a világon Békésen is kiemelt hangsúllyal fordul az Önkormányzat a fogyatékkal élők felé, teszi ezt a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ által működtetett Derűs Házban a Kossuth utcában, a Dózsa úti Családi –Körben és a Csallóközi utcán a Végvári Klubban. A fogyatékkal élők, legyen az mozgáskorlátozott, értelmi akadályozott vagy autista egyenlő jogokkal rendelkezik az élete felett, ugyanúgy mint embertársai. Ezekhez, a jogokhoz nyújt lehetőséget a Fogyatékkal élők Nappali Ellátásában dolgozó több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek. Teszik ezt az ellátottak emberi méltóságának tiszteletben tartásával, türelemmel, toleranciával, kedvességgel, megbízhatósággal a fejlesztő, szinten tartó foglalkozások szervezésével, egyéni és csoportos szinten az életkornak és fejlettségi szintnek megfelelően.

A Klubban az ellátást igénylők segítséget kaphatnak a hivatalos ügyek intézésében, biztosítottak a tisztálkodási, mosási lehetőségek, adottak a szabadidő hasznos eltöltéséhez a feltételek, étkezésigénylésre és annak kultúrált elfogyasztására van mód, szükség esetén orvoshoz kísérés, egészségügy szakellátáshoz juttatás biztosított; igény esetén lehetőség nyílik gyógytorna, társastánc, vallási ismeretek elsajátítására, gyakorlására. A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Nappali Fogyatékos Klubjaiban a szabadidős programok igen sokszínűek, a kirándulástól a regionális kulturális találkozókig terjednek; az Értelmi Fogyatékosok Országos Szövetségétől a környező sorstárs klubokkal mind kapcsolatban állnak.

Fogyatékkal élők Nappali Klubba jelentkezni: Kis Ilonánál lehet, Békés, Jantyik u .1. Tel:66/414-840 v. 70/337-1186

Meggyőződésünk, hogy ha lehetőséget és megfelelő támogatást kapnak a fogyatékkal élők, ők is képesek értéket teremteni a társadalomban, mellyel önálló egzisztenciára, önbecsülésre tehetnek szert. Ugye Ön is így gondolja?


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!