BVSZSZK - Házi segítségnyújtás lehetősége időseknek!


Békés város kiemelten figyel idősödő lakosaira, így azokra is akik korukból, állapotukból fakadóan segítségre, gondoskodásra szorulnak, azonban az évtizedek alatt összegyűjtött vagyonukat, lakásukat nem szeretnék elhagyni, és nem akarnak a gyerekekhez esetleg szociális otthonba sem költözni, kifejezett igényük a saját házukban továbbra élni.

Békés városban a szociális szolgáltatások sokrétűek, a rászorulók minden rétegére kiterjed. A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Házisegítségnyújtása több, mint 25 éves múltra tekint vissza. Ezen időszak alatt tapasztalt, jogszabályi környezetben jártas kollégák segítették és támogatták és jelenleg is támogatják, gondozzák azokat az idős, ellátásra szoruló embereket, akik odafigyelést, segítségnyújtást igényelnek a mindennapi életvitelükhöz. "Öreg fát nem lehet átültetni"- mondja a mondás, és valóban naponta találkozunk azzal, hogy ez mennyire igaz. A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ által nyújtott házi segítségnyújtás által lehetővé válik, hogy az idősödő emberek minél tovább a saját otthonukba élhessenek, mert azon egyének igényeit elégíti ki, akik az idősek klubjába nem akarnak vagy már nem tudnak bejárni, de idősotthoni elhelyezést még nem kívánnak igénybe venni. Segítséget kap minden olyan kérelmező, aki életkorának, élethelyzetének és egészségi állapotának megfelelően, meglévő képességeinek fenntartása mellett rászorulnak, s ragaszkodnak megszokott környezetükhöz.

A szakképzett gondozónők támogatást nyújtanak az ellátást igénylők életvitelükhöz személyi és szűkebb környezeti tisztaságuk biztosításához, érdekeik védelméhez, kulturális igényeik kielégítéséhez, mentális állapotuk javításához és a társas kapcsolataik ápolásához.

A szolgáltatás iránti kérelmet a Szociális Szolgáltató Központ Házisegítségnyújtás vezetőjénél formanyomtatványon kell benyújtani. A kérelem alapján az intézményvezető kezdeményezi az igénylő gondozási szükségletének vizsgálatát.

Az ellátásért személyi térítési díjat kell fizetni, (200ft/óra) mert hisszük és elvünk, hogy a mai világban az értékkel bíró, hatékony, hasznos minőségi munka csak abban az esetben számon kérhető, ha fizetünk érte.

Érdeklődni: Vozár Pálné

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ

Békés, Jantyik u. 1.

Tel: 66/414-840 v. 70/337-1186

Felelősségünk az idősekről gondoskodni, hiszen "jó az öreg a háznál", tegyük könnyebbé bölcs életüket!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!