BVSZSZK - Pszichológia tanácsadás


A BVSZSZK a szociális segítségnyújtás mellett fontosnak tartja a városban élők lelki gondozását is, mely az alábbi keretek között valósul meg: Pszichológiai tanácsadás/konzultáció, mely a serdülő és felnőtt korosztály számára nyújt lelki segítséget.

Az emberek leggyakrabban tanulási problémákkal; párkapcsolati nehézségekkel; válás, haláleset okozta krízishelyzetekkel; önismereti kérdésekkel a múlt történéseinek megértésének/feldolgozásának szándékával keresik fel a szakembert. A beszélgetések mellett lehetőség van intelligencia teszt kitöltésére, személyiségtesztek felvételére, értelmezésére. A pszichológusi tanácsadás mellett családterápiára is lehetőség van, itt a szakemberek párkapcsolati, illetve családi problémák esetén tudnak segítséget nyújtani a hozzájuk fordulóknak. Hasznos lehet a támogatás a párok megismerkedésének (összecsiszolódásának) időszakában, a házasságkötés előtti/utáni nehezebb helyzetekben, a gyermekáldást követő konfliktusosabb időszakokban, bizalomvesztés (féltékenység), hűtlenség-megbocsátás esetén.

A képzett szakemberek a beszélgetésekkel, célzott kérdésfeltevésekkel, feladatokkal el tudják mozdítani a bemerevedett játszmákat, oldani tudják a konfliktus okozta feszültségeket. A családterápián és pszichológusi tanácsadáson túl harmadsorban mediáció is biztosított az intézményben. A mediátor szakember főleg a konfliktushelyzetek tisztázásában, a közös megegyezés meghozásában tud segíteni, főleg válófélben illetve válás után lévő párok esetében. De éppilyen jól tud működni a mediáció a perlekedő szomszédok, rokonok között is, hogy közös megegyezésre tudjanak jutni. A konfliktusban résztvevő felek kommunikációját egy semleges harmadik fél (mediátor) irányítja úgy, hogy ő nem mond véleményt, nem befolyásol, azonban segít a probléma megfogalmazásában, alternatív megoldások keresésében, a közös cél kialakításában. Mindhárom szolgáltatás ingyenes, valamint az első alkalom előtt időpont egyeztetésre van szükség, mely megtörténhet személyesen, illetve telefonon, a 66/414-840-es számon.

Igény szerint, pszichológiai tanácsadásra lehetőség van magán úton is:

Kocsor Andrea (pszichológus, pszichodráma vezető) a 06-30/56-74-475-ös telefonszámon várja serdülők és felnőttek jelentkezését, mely térítésköteles.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!