BVSZSZK - Támogató szolgálat


Hogyan működik és kiknek tud segíteni?

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Támogató Szolgálat célja, hogy saját otthonában, lakókörnyezetében segítse a fogyatékkal élők önálló életvitelét személyi segítés keretein belül, valamint segítse őket mobilitásukban, a társadalmi életben való aktív részvételben szállító szolgálat működésével, információt szolgáltasson a fogyatékkal élőket érintő szolgáltatásokról, jogszabályokról, intézményekről.

Ellátottaink Békés város közigazgatási területén élő látás-, hallás-, mozgás-, értelmi-, halmozottan sérült, autista személyek.

Meggyőződésünk, hogy szakértelemmel, emberséggel és pozitív hozzáállással minden probléma orvosolható!

Szállító szolgálat

Az igényeknek megfelelően személyi szállítással biztosítja a sérültek számára a közszolgáltatásokhoz, az egészségügyi, szociális ellátásokhoz való hozzájutást. A szállító szolgáltatást igénybe lehet venni szabadidős és kulturális tevékenységhez, intézményekhez való eljutáshoz is. Szükség szerint kísérőt is biztosítunk a szállítás során.

Személyi segítés

A személyi segítő szolgáltatás segítséget nyújt a fogyatékos személy higiénés, életviteli, életfenntartási szükségleteinek kielégítéséhez, például:

  • alapvető gondozási-ápolási feladatok ellátása
  • otthoni felügyelet biztosítása
  • segítségnyújtás a higiénia megtartásában
  • közreműködés az ellátást igénybe vevő háztartási munkáiban.

A segítségnyújtás mindig személyre szabottan, tervszerűen és a fejleszteni kívánt területre fókuszálva történik. A személyi segítő a feladatai során segítséget nyújt ahhoz, hogy az ellátást igénybe vevő fizikai, mentális és szociális szükségletei biztosítottak legyenek.

A szállító szolgálat és személyi segítés térítési díj ellenében, előre megbeszélt időben vehető igénybe.

Tanácsadás, információnyújtás

A fogyatékkal élő személyeket érintő eseményekről, szolgáltatásokról, juttatásokról információt szolgáltatunk. Amennyiben a szolgálatnak nem áll módjában információt szolgáltatni, úgy az ügyfél részére az illetékes szakemberrel való kapcsolatfelvételben segít. Szükség szerint ügyintézést, tanácsadást végez, pl. fogyatékossági támogatás intézése, gyógyászati segédeszköz beszerzése, stb.

Elérhetőségek: Hétfőtől csütörtökig 7.30-16.00-ig, pénteken 7.30-13-30-ig

Személyesen : Békés, Jantyik u. 1. szám alatt Somlyainé Batizi Nóra- Támogató Szolgálat vezetőnél

Telefonon: 06-66/414-840, 06-70/3794-709


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!