Játszóház a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában


Óvodás gyerekek és szüleik ismerkedtek a Heppiskolával

Zsúfolásig megtelt a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola ebédlője január 26-án délelőtt. Játszóházat szerveztünk azoknak az óvodásoknak és szüleiknek, akiknek gyermeke ősszel iskolás korba lép.

Az iskola mazsorett csoportja nyitotta a rendezvényt.

Ezután megbízott igazgatónőnk, Deákné Domonkos Julianna köszöntötte a gyerekeket és szüleiket, akik között sok ismerős is akadt: egykori tanítványaink is elhozták hat éves gyermeküket.

A rendezvény célja az volt, hogy az őszi tájékoztató után a gyerekek személyesen is megismerkedjenek az iskolával, találkozzanak leendő tanító nénijükkel, tanító bácsijukkal. A személyes kapcsolatok megerősítését a közös foglalkozások: kézimunkázás, rajzolás, festés, mozgásos játékok segítették.

Népszerű volt a lufifigura-hajtogatás.

A tanulói laptopokon a szülőkkel együtt folyamatosan játszottak a gyerekek.

Volt, aki könyveket nézegetett, vagy éppen kirakós játékokkal töltötte idejét. Közben a tanító bácsi még az arcokra is vidám színeket pingált.

A tornateremben az óvodások lelkesen vették birtokukba a tornaszereket: voltak, akik az akadálypályán, mások a kötélmászásban próbálták ki ügyességüket. A labdajátékok nemcsak a leendő emelt szintű testnevelésre jelentkezők számára fontosak, ezért sokan próbára tették a gömbérzéküket is.

A délelőtt folyamán ellátogatott hozzánk iskolánk egykori igazgatónője, Kis Eszter, aki most a Békés Járási Tankerület tankerületi igazgatója.

Fél tizenkettő után az iskola aulájában Barna Zoltán tanító bácsi táncházba hívta az érdeklődőket, akik ritmikus együttmozgással, nagyon jó hangulatban fejezték be a délelőttöt.

A búcsúzás előtt igazgatónőnk ismertette a beiskolázással kapcsolatos további tudnivalókat:

- február 11-én 8 órától nyílt napra várjuk az óvodásokat és szüleiket, akik tanórákat tekinthetnek meg, és láthatják tanítóikat munka közben.

- ugyanezen a napon, illetve február 25-én kerül sor a leendő sportiskolai osztály tanulóinak orvosi vizsgálatára is az iskola orvosi szobájában.

Tételek: 1 - 20 / 189 (10 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!