Rendhagyó magyar óra a Heppiskolában


Sápiné Turcsányi Ildikó tartott előadást alsósoknak a magyarok történelméről

2013. január 31-én került sor iskolánk 80 főt befogadó közösségi termében arra a két rendhagyó órára, melyen a 3. és 4. évfolyamos tanulóink vehettek részt.

Sápiné Turcsányi Ildikó, a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum igazgató asszonya tartott fényképes illusztrációval színesített előadást a honfoglaló magyarok régészeti hagyatékairól. A vetítés a régészet szemszögéből, régészeti bizonyítékok alapján mutatta be a honfoglalók viseletét, szokásait és életmódját az alsós tanulók számára is érthető és élvezhető formában. Az előadás kiemelte a régészeti emlékek Békés megyei és a békési vonatkozásait is, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgattak.

Az előadás szervesen kapcsolódott a 3. évfolyam irodalom órai tanulmányaihoz, hiszen a tanmenet szerint, a tanévnek ebben a szakaszában jutnak el a tanulók, a történelmi olvasmányok, azon belül is a honfoglalást tárgyaló irodalmi szemelvények feldolgozásához.

A sok kapott plusz információ szemléletesebbé, érdekesebbé tette számukra ezt a történelmi korszakot, segítve az olvasmányaikban is megjelenő összefüggések megértését.

A helyi múzeummal és igazgató asszonyával való, sok éves együttműködésünk újabb és terveink szerint nem is az utolsó állomása volt ez az alkalom.

Barna Zoltán


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!