Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik (V. rész)


2013/2014 1.d Szűcs Lajosné osztályfőnök, Baráth- Szabó Edina osztálytanító

Szűcs Lajosné osztályfőnök

Tanítói pályafutásomat 1976-ban kezdtem Békésen az akkori III: sz. Általános Iskolában. 1982 óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen.

Hosszú pályafutásom során sok kisgyermekkel, rajtuk keresztül sok családdal volt alkalmam megismerkedni. Vallom, hogy a legnagyobb pedagógiai erő a család kezében van, hiszen gyermeküket a születése pillanatától kezdve nevelik a szépre, jóra, az életre. Tanítóként ebbe az "együttesbe" kell bekapcsolódnom, és

a nevelési folyamatba be kell építeni az iskolás lét alapelemeit. Nagyon fontosnak tartom, hogy az iskolába lépő kisgyermek szeresse meg az iskolát, jókedvvel járjon oda, hiszen az első benyomások, tapasztalatok egész életre meghatározzák a gyermeknek a tanuláshoz való viszonyát. Minden kis tanítványomban a saját, szintén iskolába lépő kis unokámat vélem felfedezni, és úgy is viszonyulni hozzájuk. Szeretek nyugodt, barátságos légkörben tanítani, amely alapvető feltétele a pedagógiai munkának.

Osztályunkban iskolaotthonos formában fogunk tanítani kolléganőmmel.

Várok szeretettel az osztályba minden iskolába lépő gyermeket, hogy élményekben és sikerekben gazdag tanévben lehessen részünk.

Baráth- Szabó Edina osztálytanító

Beregszászban születtem, 30 éves vagyok és 4 éve élek Békésen. Van egy 6 éves kislányom.

Zenetanárként kezdtem pedagógiai munkásságom 2001- ben.2006 nyarán végeztem a szarvasi Tessedik Sámuel Pedagógiai Főiskola Pedagógiai karán tanító szakon.

Műveltség területem: ének- zene. 2008 szeptemberében kezdtem dolgozni a Szegedi Kis István Református Iskola és Kollégium alsó tagozatán. Jelenleg is tanítóként dolgozom.

Célom: A gyerekek társadalomba való helyes beilleszkedésének elérése, precíz, pontos munkavégzésre, összetartásra nevelése. A kötelező tanulmányok alapos elsajátítása, tehetséggondozás, felzárkóztatás.

Munkakörömön kívül énekkart vezetek a gyermekek számára heti 2 alkalommal.

Nagy reményekkel és lelkesedéssel indulok a következő tanév felé. Nagyon sok szeretettel várom szeretett gyermekeiket!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!