Őket is támogathatod! Békési Női Kosárlabda Szakosztály


Sorozatunkban egy újabb békési sportegyesületet mutatunk be, melyet Ti is támogathattok, ha a békési Csapó Pékség boltjaiban és élelmiszer webáruházában vásároltak.

A Csapó Pékség akciójában 2013. május 20-ig minden nálunk történő 1500Ft feletti vásárlásból 50Ft-ot az a békési sportszervezet kap támogatásként, akit a vevő megjelöl! Természetesem 1500Ft felett, újabb 1500 forintonként újabb 50Ft -os támogatások kerülnek kiosztásra!

Az akció egyaránt vonatkozik a Csapó Pékség új webáruházára, boltjaira és futárára is!

Sorozatunk második részeként a Békési Súlyemelőket, a Békési TE egyik szakosztályát mutatjuk be:

Békés városban a kosárlabdázásnak van az egyik legnagyobb hagyománya.

A kosárlabdasport alapjait Békésen Dr. Hepp Ferenc, a TF békési származású rektora rakta le, amikor 1942-ben Kecskeméti Gábor testnevelő tanárnak

kosárlabdapalánkot küldött ajándékba.

Sportegyesületünk több mint 60 éve neveli a kosárlabdázókat Békés városban, 2000. évtől a férfi szakosztály kiválását követően elsősorban női vonalon.

A Békés és Vidéke Szövetkezet "ÁFÉSZ" 1952. óta – jelenleg is – bázisszerve az Egyesületnek.

A legnagyobb sikereket az 1950-es évek hozták, amikor a női csapat az NB-I-ben szerepelt.

A későbbiekben a felnőtt női csapat az NB-II-ben szerepelt. Annak megszünését

követően a Dél-Alföldi Regionális Bajnokságban, majd ezt követően jelenleg is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség által szervezett Kelet Liga Bajnokságban versenyez a csapat váltakozó eredménnyel.

A felnőtt női csapatban csak saját nevelésü fiatal játékos versenyez.

Az utánpótláskorú csapatok ifjusági, serdülő, gyermek és kenguru leány különböző megyei, országos, iskolák közötti diák olimpiákon és különböző kupákon, kosárlabda tornákon vettek és vesznek részt jelenleg is, váltakozó eredménnyel.

Sportegyesületünk évente váltakozó létszámmal 70-80 fő játékos részére biztositotta és biztositja jelenleg is 4 fő szakképzett edző közremüködésével a kosárlabdázás alapjainak a megismerését, illetve a versenyzési lehetőséget.

- 2 –

A hagyományoknak megfelelően minden év szeptember hónapban megrendezzük a BSZSK-val közösen a "Viharsarok Kupa" Kosárlabda Tornát, 2013-ban az 57-iket.

Az ÁFÉSZ SE célja a rendszeres sportolás és versenyzés, testedzés iránti igények felkeltése, működési területünkön elősegíteni az oktatási intézmények tanulóinak, továbbá a lakosság testnevelési és sport tevékenységét.

Sportolóink amatőr sportolók, díjazásban nem részesülnek.

Egyesületünk fontos feladatának tekinti, hogy a Női Kosárlabda Szakosztály sportolói részére biztosítsa a működési feltételeket, a folyamatos versenyzéshez az anyagi hátteret.

Ezt a célt szolgálja a különböző pályázati lehetőségek – többségében eredményes – kihasználása is. Többek között 2012. évben az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő is eredményesnek ítélte a pályázatunkat és 250.000 forint működési támogatást biztosított Egyesületünk részére.

Sportegyesületünk működési feltételeinek a biztosításához évek óta jelentős támogatást nyújt Békés Város Önkormányzata is, e nélkül ellehetetlenülne a további működésünk.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!