Veretlenül első a BSZSK -folytatás Nagykállóban!


Helyszin: Nagykálló, Sportcsarnok
Megjelent: 2013 Február 13. ( Szerda ) 22:11
Módosítva: 2013 Február 14. ( Csütörtök ) 09:39
Múlt héten Gyulán aratott magabiztos győzelmet a Békési SZSK NBII- es kosárlabda csapata. Ezen a héten ismét idegenben, Nagykállón lépnek pályára Nagy Ádámék. Eddig 12 győzelemmel vezetik a Keleti csoportot a békési kosarasok.

Most már túl vannak a békési kosarasok a bajnokság alapszakaszának a felén. Eddig minden ellenfelüket legyőzték. Legutóbb hazai pályán a Hajdúhadháza ellen léptek pályára. A vártnál nehezebb győzelem lett a vége a bajnokság újonca ellen, akiknél most pályára lépett a sokszoros válogatott Walke Károly is, a csapat játékosdzője. A végeredmény 89-60 lett, ami elmaradt a szezon elején aratott 50 pontos sikertől.

Múlt héten pénteken idegenben folytatták a kosarasok. A bajnokság egyik sereghajtójához, a Gyulai Colors csapatához látogattak. Megint csak elmaradt a csapat teljesítménye a várakozástól, de a gyengébb védekezés, a sok kihagyott helyzet ellenére is 50 pontos győzelem lett a vége. Külön öröm, hogy ismét 100 pont felett dobtak a fiúk, így a meccsátlag a bajnoki meccseken kereken 100 pont.

Ezen a hétvégén ismét idegenben játszik a csapat. Nagykállóra utaznak péntek este. A Nagykálló erős középcsapat rutinos játékosokkal, akik több éven keresztül az NBI B- ben szerepeltek. Nem lesz könnyű mérkőzés. A tavalyi 19 pontos siker azonban bizakodásra ad okot. Ha a legutóbbi mérkőzések hibáit kijavítja a csapat, összeszedettebb lesz a védekezés, a támadásoknál jobban koncentrálnak a befejezésekre, akkor nem lehet gond a péntek esti meccsen sem. Az eltiltását töltő Dan Babuton kívül Takács Imre nem tud a csapattal tartani. A múlt héten Gyulán bemutatkozott a csapatban az NBI- es Jászberényből igazolt Rac Alexandar is, aki kisebb sérülése után tért vssza a pályára. Pénteken már teljes erőbedobással küzd a békési csapat sikeréért.

A mérkőzéshez egy jótékonysági akció is kapcsolódik. A szurkolók az alábbi közleményt tették közzé az egyik közösségi portálon:

"Mi, a Bekesi Gladiatorok lelkes szurkoloinak egy szukebb csapata osszedugtuk a fejunket es elhataroztuk, hogy egy tobblepcsos gyujtessel segitunk Hegyes Zsoltinak!
Elso lepcsokent a kovetkezo felajanlast tesszuk:
Ahany bekesi szurkolo eljon velunk a Nagykallo elleni idegenbeli meccsunkre (2013.02.15 - 20:30), mi annyiszor 1.000 Ft-ot felajanlunk Zsolti kezelesenek tamogatasara!

Gyertek, hogy segithessunk!"
Várható, hogy a kései időpont ellenére a felhívás hatására (is) sok szurkoló kíséri el a csapatot a nyírségi városba.

Nemcsak a felnőtt csapat lép pályára ezen a hétvégén, hanem a BSZSK U14- es csapata is. A serdülő fiúk az OSB regionális bajnokságában szerepelnek. Vasárnap a Dr Hepp Ferenc Iskolában lesznek a mérkőzéseik. Először 10.00 órától a Kecskeméti SI ellen játszanak, majd délután a Mezőberény lesz az ellenfél. Remélhetőleg az influenza nem tizedeli meg túlzottan a csapatot, és sikeresen indulnak a regionális bajnokság első fordulójában Balog Vilmos tanítványai.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!