400 békési áll munkába egyszerre hétfőn reggel!


Izsó Gábor polgármester indítja el március 4-én a startmunka programot Békésen, közel 400 békési kap munkát hétfőtől.

A Startközmunka mintaprogram öt alprojektje még 2011-ben indult útjára a településen és vette sikeresen az akadályokat. Tavaly közel 20 km-es útszakaszon javították ki az útpadkát Békésen. Kátyúzási munkálatok során meleg aszfalttal 2,6 km-es útszakaszt, hideg aszfalttal 32,5 km-es útszakaszt javítottak ki. Az ősszel pedig felújították és újburkolattal látták el a gyalogosok és biciklisek számára oly kedvelt Múzeum Közt is. A mezőgazdasági programban több mint 2.5 tonna fűszerpaprikát termeltek ki. Átlagon felüli, két ezer kg-ot hozott az uborka termesztése.

Az illegális hulladék gyűjtés során sikerült a kijelölt területeket megtisztítani a szennyeződéstől. A közmunkások összegyűjtötték a hulladékokat a Cigányvízládánál, az Élővíz-csatorna partján, a Békésről Gerlára tartó, a Békésről Muronyba, a Békésről Mezőberénybe, és a Békésről Tarhosra tartó utak melletti részeknél.

A belvízprogram keretein belül Békés város bel-illetve külterületén meglévő csatornahálózatot megtisztították, felújították. A Malomasszonykertben 1,6 km, míg a Petőfi utcán közel 600 méter hosszban hosszú járdalapokkal bélelt teljesen új csapadékcsatorna rendszert és 100 darab új kapubejárót építettek ki. A közfoglalkoztatási telephelyen közel 60.000 darab járdalapot gyártottak le, melyeket a nyílt csapadékcsatornák bélelésére illetve járdák építésre használtak fel.

A téli program két ütemben zajlott, melynek fő irányvonalai mindig az adott időjárási viszonyokhoz való igazodás volt. Így a téli hó- és síkosság mentesítés, valamint a közterületek tisztántartása.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!