A JOBBOLDALI ÖSSZEFOGÁS és az Önkormányzat reagálása!


Megjelent: 2013 Március 2. ( Szombat ) 16:12
Módosítva: 2013 Március 4. ( Hétfő ) 10:50
A Jobboldali Összefogás Polgári Kör és Egyesület reagálása a békési Fidesz csoport sajtótájékoztatóján elhangzottakra:

Békés városa eddig minden évben kiegyensúlyozott költségvetést tudott elfogadni és teljesíteni. Ebben az évben az ország minden önkormányzatához hasonlóan Békés forrásai is jelentősen csökkentek. Az új alapokra helyezett központi támogatások elosztásának finomításától várjuk a működési nehézségeink megoldását.

A helyi Fidesz csoport reagálásán azért csodálkozunk, mert Ők, akik ezzel a helyzettel talán leginkább tisztában vannak, de egyetlen konstruktív javaslatot sem tettek a költségvetési egyensúly megteremtésére. Azon kellene munkálkodniuk, Erdős Norbert országgyűlési képviselővel az élen, hogy az említett keretből pótolni tudjuk a hiányt.

Dr Pálmai Tamás reagálása:

Személyi kérdésekben több képviselő is meg lett szólítva a Rácz Attila önkormányzati képviselő által 2013. március 1-jén tartott sajtótájékoztatón.

- Barkász Sándor önkormányzati képviselő csak abban az esetben vállalta a tanácsnoki megbízatást, amennyiben semmilyen javadalmazást nem kap érte. EZT HATÁROZOTTAN KIKÖTÖTTE.

- Vámos László tanácsnok személyére vonatkozóan – miszerint nincs szükség a tevékenységére – bármilyen szűk is legyen egy város költségvetése, kultúrára, oktatásra és sportra mindenképp szükség van, és az ehhez szükséges szakemberre is.

- A közgyógyellátás megítéléséhez szükséges jövedelemhatárok módosítását magam javasoltam Mészáros Sándor bizottsági elnök úrnak.

- A jutalom osztását Békés Város Önkormányzata eddig is a költségvetésének függvényében tette lehetővé. Nem mellékes az a tény sem, ha egy osztály közel száz százalékban teljesíti az adó behajtását, az előremutató és meghatározza a költségvetés alakulását, illetve az ezen az osztályon, minimálbér határán dolgozóknak ezért nagy-nagy elismerés is jár.

FIDESZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ANYAGA


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!