Szatyi: Laci igaz barátom volt!


- Sajnos Laci elment…. – Ez az SMS fogadta Szatyit (Szatmári László) hétfőn délelőtt a reptéren, Kambodzsából hazatérve. Interjú Szatyival, a Republicról és Cipőről.

Kapcsolatotok, barátságotok legendás volt. Hogyan került Békésre a Republic?

Szatyi.: Annak idején, amikor Patai Tamás átment a Moho Sapiensből a Republicba, akkor kerültem kapcsolatba velük és büszkén elmondhatom, Zánka után Békés volt az a hely, ahol a legtöbbször láthatta őket a közönség – sokszor nem csak koncertek alkalmával.

Békés Mátrix.: Még egy dalt is kaptál ajándékba tőlük

Szatyi: Bélmegyeren, a Vadászházban készültek az IGEN című album dalai és itt hallottam Cipőtől zongorán ezt a dalt és annyit dudorásztam, énekelgettem (mert én FITT maradok) hogy az együttes végül úgy döntött, legyen az alcíme szatyi-dal.

Nagyon sokat dolgoztunk és buliztunk is együtt, igazi barátságban vagyok velük ma is, mondhatjuk, Békésre kicsit haza járt a csapat.

Békés Mátrix: Videóklippet is forgattatok együtt Békésen, a szarvasmarha telepen.

Szatyi: Az ötlet Boros Csabáé volt, mi pedig megvalósítottuk nekik, Pataki István polgármester nagyon jó kapcsolatban volt a hidasháti vezetőivel, így gyorsan kiviteleztük a klipet, melyben az együttes teljes színpadi fény és hangtechnikával szarvasmarháknak játszik, ez lett GYERE HOPP című dal.

Békés Mátrix: Közeli barátságba kerültél Cipővel, hogyan jellemeznéd őt, ha csak 1 mondatban tehetnéd.

Szatyi: Ezt így nem lehet, de elég, ha elmondom, volt olyan karácsony este, amikor közösen, telefonon házikoncertet adtunk, én doboltam Békésről, Ő pedig énekelt Pestről, felejthetetlen emlék marad családainknak!

Békés Mátrix: Mit gondolsz, tudja-e folytatni a Republic Cipő nélkül.

Szatyi: A mi szakmánkban a jelszó, hogy a shownak mennie kell tovább, de ez nem az én döntésem lesz, Cipő egy pótolhatatlan költő, énekes, zeneszerző zseni volt és megtiszteltetés volt számomra, hogy barátomnak mondhattam.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!