Pályázik a BETAZEN programjára a Kulturális Központ


A Békés - tarhosi Zenei Napok ez évi programjára a napokban nyújtotta be pályázati elképzeléseit a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ. Az immáron 37. alkalommal megrendezendő fesztiválra a főszervező, - a pályáztató Nemzeti Kulturális Alap hozzájárulásában bízva,- idén is külön féle hangversenyek és koncertek megvalósítását tervezi.

Az évenként megrendezett fesztivál a magyarság – műveltség – zeneiség hármas egységében működik, építve az egykori Tarhosi Énekiskola hagyományaira. Pozitív elbírálás és támogatói döntés esetén 2013. június 23. - július 6. között a fesztivál idején fellépnének egyebek mellett a Kodály Filharmonikusok, a Sonus Ütőegyüttes és a Budapest Saxophone Quartet is.

A két hetes komolyzenei esemény koncepciója: hangversenyek, kurzusok, táborok, továbbképzések, kiegészítő programok egymásra épülő rendszere alkotja. A nemzetközi hírű és külföldön is gyakran oktató-koncertező mesterek, művésztanárok tanfolyamaira sok tehetséges fiatal jön el nemcsak Magyarországról, de Európa más országaiból is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!