"Szép magyar beszéd" Győrött


A SZKIRG is képviselte magát

Immár 48. alkalommal rendezik meg idén az Kazinczyról elnevezett országos "Szép Magyar Beszéd" versenyt Győrött.

Mint minden évben, a megmérettetés idén is az iskolai fordulókkal kezdődött. A Szegedi Kis István Református Gimnáziumban nagy érdeklődés kísérte a versenyt a gimnazisták körében. A feladat: egy szabadon választott (nem szépirodalmi), valamint egy kötelező szöveg felolvasása. A gimnáziumban sok színvonalas előadást hallhattunk. Az iskolai fordulóból 4 diákot juttatott tovább a zsűri a megyei fordulóra. Lisztes Bálint és Hegyi Kriszta megosztott első, Kis Bettina és Pásztor Mátyás megosztott második helyezésben részesültek. Rájuk a március 12-én megrendezett megyei forduló várt Békéscsabán.

Józsa Mihály, a zsűri elnöke köszöntő beszédében kihangsúlyozta: bár egyre kevesebben érkezünk e nemes megmérettetésre, a színvonal egyre magasabb. A megyei fordulón két kategóriában versenyezhettek a diákok: gimnáziumi és szakközépiskolai. A zsűrinek minden kategóriából két-két továbbjutóról kellett dönteni. A verseny idén nagyon kiélezett volt, ez talán az említett egyre magasabb színvonalnak volt köszönhető. A helyezetteket csak egy-egy pont választotta el.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium diákjai szép eredményekkel tértek haza a versenyről. Lisztes Bálint, az iskola 11.B osztályos tanulója harmadik helyezést ért el, a 13.B-s Pásztor Mátyás pedig a második helyet megszerezve továbbjutott az országos döntőre.

A diákok eredményéhez gratulálunk, munkájukhoz további sikereket kívánunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!