Reggelizz, mint a királyok,tartja a közmondás..nem alaptalanul


Cikkünk szerzője Jeszenszky Attila a Levendula Patika tulajdonosa, az gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu üzemeltetője.

A régiek tudták, mint beszélnek: Reggelizz, mint a király, ebédelj, mint a polgár, vacsorázz, mint a koldus!

Ma is ez lehet a kiegyensúlyozott táplálkozás alapja. A teljes értékű reggeli tartalmazza , amire a szervezetnek a nap folyamán szüksége lehet.

Milyen a jó reggeli?

Lehetőség, amitől egész nap energikusak leszünk és kerülni fogjuk a nassolást:

• pl:züld tea mézzel vagy friss gyümölcslé, tojás, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér megkenve vajjal (nem margarinnal), sajtok, répa, retek uborka, paradicsom stb.

vagy ezek kombinációja

Egy teljes értékű reggeli elfogyasztása után könnyedén kezdhetjük a napot, hiszen elegendő energiát biztosítunk magunknak a munkához vagy a tanuláshoz a délelőttre.

A fehérjében- (de nem húsban), rostban gazdag reggeli jelentősen javítja az étvágy kontrollálását és csökkenti az egészségtelen, zsírokban és cukorban gazdag esti nassolást.

A gyerekeknek különösen fontos a reggeli, hiszen már komoly tudományos felmérések is igazolták, hogy az otthon bőségesen reggeliző gyerekek

sokkal jobban teljesítenek az iskolában. Ennek oka, hogy az agyműködés a bevitt energia nagy részét felhasználja.

A gyerekek, de a felnőttek szervezetének is, a megfelelő működéshez feltétlenül szüksége van telítetlen zsírokra. A növényi olajok (repce, olíva), halak nagyobb mennyiségben tartalmazzák ezeket.

A szervezet nem működik zsírok nélkül, de nem mindegy sem a mennyiségük, sem a fajtájuk.

Az A, D, E, K vitaminok felszívódásához zsírra van szükség. A zsírok többfélék lehetnek, ezek közül többnyire a telítetlen zsírsavakra van szükségünk, közöttük vannak olyanok,

melyet a szervezet nem tud előállítani, ezeket táplálékkal kell bevinnünk. Növényi zsírokat, növényi olajokkal, magvakkal vihetünk be a szervezetünkbe.

A hasznos zsíroknak jótékony hatásuk van az immunrendszerre és a vérnyomás szabályozására is.

A teljesértékű reggeli nagyobb teltségérzetet, jóllakottságot eredményezett, és csökkent az agynak az a tevékenysége, amely az élelemért való sóvárgásért felelős.

Az ilyen reggeli egyben csökkentette az esti nassolásra való hajlamot.

Ha valaki eddig soha nem reggelizett, 3-5 nap tudatos odafigyeléssel átállíthatja szervezetét az egészségre!

Szóval, minden a fejben dől el, bátran agyaskodjanak


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!