Dankó Béla - Több mint 10 milliárd a 44-es út előkészítésre!


A 2011-es 3 milliárd 882 millió forint helyett 10 milliárd 862 millió forint jut a projekt, az M44-es bővítésének tervezésére, gyorsforgalmi út előkészületi munkálataira. Az országgyűlési képviselő, választókerületi elnök szerint ezzel a gyakorlati teendők közé emelkedett az út ügye.

Több éves szakmai és politikai előkészítő munka gyümölcse a mostani döntés. A FIDESZ Békés megyei képviselő csoportja az elmúlt években folyamatosan szorgalmazta az M44-es út megépítését, melynek érdekében számos szakmai egyeztetést és előkészítő tárgyalást kezdeményeztek. Dankó Béla országgyűlési képviselő 2012 májusában szólalt fel a Parlament ülésén, ahol a megvalósítás Békés megyét érintő konkrét kérdéseire kapott választ az illetékes államtitkártól.

Azzal, hogy immár a konkrét megvalósítás előkészítéséről beszélhetünk, óriási lépést tett Békés megye- szögezte le a honatya, cikkünkre reagálva. Az pedig, hogy az erre szánt összeg a korábbinak csaknem a háromszorosára emelkedett jól jelzi, hogy a gyorsforgalmi út ügye immár a gyakorlati teendők közé emelkedett. Ismerve a megye helyzetét, történetét, úgy gondolom, hogy olyan pillanathoz érkeztünk, amely a térség minden polgára számára kézzelfogható változásokhoz vezet majd.

Forrás: beol.hu, Magyar Közlöny,


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!