Boney M –től az Electric Áruházig


Megjelent: 2013 Április 22. ( Hétfő ) 15:43
Módosítva: 2013 Április 22. ( Hétfő ) 16:46
Békési vállalkozókat bemutató új sorozatunk első alanya Pálfi Sándor az Electric Áruház KFT tulajdonosa.

Békés Mátrix.: Volt választásod, vagy egyértelmű volt, hogy Te is kereskedő leszel, mint szüleid?

Pálfi Sándor: Először alkalmazott voltam én is, a gimnázium után RTV műszerész lettem, a Gelkánál (korabeli javítócég) dolgoztam, de az állandó anyaghiány – szocializmusban megszokott jelenség volt – miatt úgy döntöttem, önálló alkatrészboltot nyitok, ezzel nem csak magamnak, de rengeteg kollégának, amatőr házi barkácsolónak is segítve.

Ebben az időben óriási divat (és kényszer) volt az otthoni erősítő, hangfal és hangtechnika építés(Quad 405), mivel gyári csak elvétve volt, az is hatalmas összegekért, a korabeli Rádiótechnika kapcsolási rajzai, mint most a legjobb receptek, közkézen keringtek, szóval volt felvevő piac rendesen. A Gelka szervizek is jöttek vásárolni a hiánycikknek számitó alkatrészeket.

B.M.: Előtte azonban diszkóztál is

P.S.: Még Kádas Laci komámmal együtt a megyében elsőként sztereo hangzással: STEREO disco néven pörgettük a szalagokat, Kádas a bakeliteket. Nagyon szerettek minket, állandó közönségünk volt és a lánykollégiumban is roppant népszerűek voltunk (fülig érő mosoly J

Szabadkára jártunk ki akkoriban, Tito országa valahogy minden nyugati dologhoz hamarabb jutott hozzá, így a német sláger lemezek is sorban, naprakészen voltak elérhetőek, ekkor vettünk először egy Boney M albumot,az elsőt, amit végighallgatva úgy találtuk, egy buliban akár az egész leforoghat, annyira a táncolók lábára van szabva. Szép idők voltak. Könnyen táncolható , fülbemászó zenék születtek.

B.M.: 1982-ben a mostani Sztráda Presszó helyén kezdtél majd jött a Rákóczi utca.

P.S.: Amit családilag végigjártam, hiszen szüleim híres trafikja is itt működött, Marcsi húgomnak 1985 óta két számmal arrébb van a butikja (Marina Női Divat) majd Ács Zoli bácsi házban is működtem (Rákóczi u.1.) végül 1997-ben nyitottam meg az egykori bútorbolt helyén az Electric Áruházat.

B.M.: Most viszont újból visszaköltöztél szüleid egykori üzlethelyiségeibe!

P.S.: Ha az ember vállalkozó, az azt is jelenti, hogy képes alkalmazkodni, változni, e nélkül bármilyen üzletben tevékenykedik, meghal. Nagy bolttal kezdtük, nagy árukészlettel, de az eltelt 15 év alatt annyit változtak a vásárlók, a kínálatunk, a szolgáltatásaink, hogy nem érte már meg fenntartani a korábbi üzlethelyiséget.

Sajnos a helyi vásárlóerő nem bővült, hanem szegényedet, más igények vannak, újabb szolgáltatásaink indultak, csak egy a közös bennünk: van bennünk áram!

Jelenleg is árulok alkatrészeket, háztartási kisgépeket, működik hiradástechnikai szervizünk, de intenzíven foglalkozunk a UPC, a DIGI és a Mindig TV előfizetések kiépítésével és hangosítással, hangosító rendszerek, szinházi világitások, LED-es technológiák méretre történő kiépítésével, szinte ez mondható most már fő tevékenységünknek. Hangosítottam már templomot, művelődési házat, kiállító csarnokot, szabadtéri koncerteket. Bárki megkeres, megfelelő hanggal állok rendelkezésére.

B.M.: Ott voltál az első békési rádió, a Beach indulásánál is.

P.S.: Műszaki főnöke voltam a Beach-nek, de gyakorlatilag a stúdió kialakítását és a technikát is magam adtam, később a Toronynál is alapító voltam és sokáig az Electric által megpályázott frekvenciát használta a rádió.


B.M.: Rengeteg szabadtéri hangosítást is vállalsz

P.S.: Oly annyira, hogy külön társaságot is alapítottam erre, a PS Hangtechnika KFT-t amely pillanatnyilag is dolgozik már Taky –val (Takács Csabi) az Antovszki Band-del és több visszatérő 90-es évekbeli együttessel pl Bon-Bon.

2009-ben vásároltam egy MEYER SOUND hangtechnikát, ezt tovább fejlesztve még nagyobb szabadtéri bulikat is bevállalhatok a jövőben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!