Bajnoki mérkőzés a Sportcsarnokban


Helyszin: Békés Sportcsarnok, Jantyik, 21-25
A Békési SZSK a tavalyi NBII- es bajnokot, a Ceglédi KK csapatát fogadja ma 18.00 órától a Sportcsarnokban.Az év legfontosabb mérkőzése következik a békési kosarasok számára.

Az alapszakaszból még két mérkőzése van hátra a BSZSK csapatának. Az eddig magabiztosan menetelő csapat áprilisban beleesett egy szerencsétlen sérüléshullámba, aminek az eredménye 2 elveszített mérkőzés lett. A csapat a tabella 1. helyéről visszacsúszott a 2.-ra. Így a bajnoki cím megszerzéséhez a hátralévő két mérkőzést meg kell nyernie Nagy Ádáméknak. Ezen az úton ma este lesz az első állomás. A bajnokság egyik élcsapatát, a rutinos Ceglédi KK- t fogadják Farkasék a Sportcsarnokban. Azt a Ceglédet, ahol játszik két magyar bajnok is, két exszolnoki játékos. Az idősebb Takács Attila, aki még a címeres mezt is magára ölthette, a fiatalabb pedig Gaál Róbert, aki év elején még a Mezőberény B csoportos csapatában dobálta a kosarakat. A békési nézők egy régi ismerőst (a több évig Békésen kosarazó, a békési közönség kedvencének számító Varga Imre) is láthatnak ma este az ellenfél csapatában.

- A békési sérültek még nincsenek 100%- os állapotban, de mindannyian vállalják a játékot. Sok múlik azon, hogy ki mennyit tud hozzátenni a sikerhez. Minden játékos érzi a meccs fontosságát, nagy elszántsággal készülnek a mérkőzésre- tájékoztatta a Békés Mátrixot Balog Vilmos edző - Múlt héten a felkészülés jegyében egy nemzetközi tornán vett részt a csapat Aradon. Két román 2. ligás csapattal játszottunk, s első helyen végeztünk. A győzelem mellett nagyon fontos volt a gyakorlás, a csapategység erősítése.

A BSZSK serdülő csapatára is nagy feladat vár vasárnap. A Dr Hepp Iskola tornatermében rendezik meg az Országos Serdülő Bajnokság regionális döntőjét. A békési fiúk 10.00 órától a Szeged csapatával játszanak a döntőbe jutásért.

A BSZSK mindkét sporteseményre várja a sportbarátokat, a kosárlabda kedvelőit!

Hajrá BSZSK! Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!