Bölcsődék Napja - Ünnepség a Kulturális Központban


Helyszin: Kulturális Központ
Megjelent: 2013 Május 5. ( Vasárnap ) 16:06
Módosítva: 2013 Május 6. ( Hétfő ) 11:39
Csökmei István Péter felvételei. A díjazottak bemutatása:

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde 2. sz. Tagbölcsődéjének a kollektívája a Kezünkben a Jövő Díjat 2013-ban Dr Matolcsy Kálmánnénak adományozza kisgyermeknevelői munkájáért.

Dr Matolcsy Kálmánné Margit 17 évesen az egészségügy mellett kötelezte el magát.

1968-ban általános ápoló szakon végzett Debrecenben.

Körzeti nővérként dolgozott Hajdúnánáson, Karcagon, majd Tarhoson.

1971 őszén Tarhosról Békésre költözött családjával.

A békési Rendelőintézetben dolgozott különböző szakrendeléseken, közben érettségi vizsgát tett.

1978 őszén az akkor megnyitott 2. sz. bölcsődében kezdett dolgozni, mint gondozónő. 1982-ben Gyulán a Semmelweis Egészségügyi Szakiskolában szakirányú végzettséget szerzett.

A Bölcsődénkben töltött évek után az ügyeleten asszisztensi munkakörben tevékenykedett.

2001-ben ismét a Bölcsődénkben vállalt gondozónői munkát, egészen nyugdíjba vonulásáig; 2006. szeptember 5-ig.

Margit a kultúra, a művészetek iránt érdeklődő, az egészségügyi szakma iránt mélyen elkötelezett kolléganő. Gyakran segítette tudásával munkatársait, mindig volt a bajba jutott emberekhez bíztató szava. Jó humorral megáldva oldani tudta az esetlegesen feszült hangulatot. Szerette a gyermekeket, mindent megtett annak érdekében, hogy a rá bízott Bölcsődések jól érezzék magukat.

Jó kapcsolatot ápolt a családokkal, szülőkkel, a mai napig tartja a kapcsolatot a kolléganőkkel, s azokkal a szülőkkel és bölcsődésekkel, akik már az intézménybe az unokáikat illetve a gyermekeiket járatják.

A 2. sz. Tagbölcsőde kollektívája jó egészséget, hosszú boldog nyugdíjas éveket kíván és a Kezünkben a Jövő Díjjal fejezi ki elismerését.

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde 2. sz. Tagbölcsődéjének a kollektívája a Kezünkben a Jövő Díjat 2013-ban Berczi Sándornénak adományozza technikai munkájáért.

Berczi Sándorné Pöszike Békésen 1950. 09. 09-én született.

Békésen végezte általános iskolai tanulmányait. Szakmáját, a kosárfonást, szintén itt, a szülővárosában tanulta a Kosáripari szakmunkásképzőben.

15 éven keresztül a szakmájában dolgozott.

1986. november 1-től a Békés város Egyesített Egészségügyi Intézmény és Rendelőintézet 3. sz. Bölcsődéjében kapott kisegítői munkát.

1987 tavaszán a Szülőotthonba helyezték át, szintén ebbe a munkakörbe, ahol az intézmény fennmaradásáig dolgozott.

1995-ben ismételten áthelyezéssel, a 2. sz. Bölcsődébe került, ahol nyugdíjazásáig 2007.09.07-ig tevékenykedett.

Pöszike a munkáját szeretettel, gondosan, nagy odaadással végezte, ezt bizonyítja az is, hogy számára mindig biztosítottak helyet, számítottak a munkájára vezetői, és a munkáltatója is.

Szerette a gyermekeket, kolléganői munkáját maximálisan segítette. Mindig ott termett, ahol a legnagyobb szükség volt rá.

A bölcsődében a technikai munka azért kíván nagy odaadást, mert minden munkát a gyermekek igényei köré kell csoportosítani, igazítani, s ezt mindig szem előtt tartotta.

Rend és tisztaság volt kezei nyomán.

A 2. sz. Tagbölcsőde Kollektívája jó egészséget,hosszú boldog nyugdíjas éveket kíván, és a Kezünkben a Jövő díjjal fejezi ki elismerését.

A 3 sz. tagbölcsőde díjazottja: Arató Imréné Eszter, kollégáinak Pöszi!

Középfokú tanulmányait a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában végezte, ahol csecsemő és gyermekgondozói képesítést szerzett. Pályakezdőként 1971. július 1-től dolgozott az 1. sz. bölcsődében, ahol 16 éven keresztül gondozta a reá bízott gyermekeket. 1987 januárjában átadásra került Békés város harmadik bölcsődéje, a Rákóczi úti bölcsőde, ahol szükség volt tapasztalt gondozónőkre, így 1987 szeptemberétől a 3. sz. bölcsődében folytatta gondozó-nevelő tevékenységét. A bölcsődében töltött több mint 4 évtizedes munkája során több fiatal kolléganőjével osztotta meg szakmai tudását, tapasztalatát. Munkáját a gyermekek érdekét szem előtt tartva, mindig lelkiismeretesen a szakmai elvárásoknak megfelelően végezte. Segítségére, tanácsaira, mint bölcsődevezető helyettesként, mint kolléganőként számíthattak munkatársai. Lendületes, céltudatos munkájával meghatározó egyénisége volt bölcsődéjének. 2011 decembere óta nyugdíjasként megérdemelt pihenését tölti és unokái nevelésében segítkezik.

Rendszeres látogatója volt munkahelyének, valamint sajátkészítésű játékaival továbbra is támogatja a bölcsőde rendezvényeit.

Kívánunk további tevékeny nyugdíjas éveket, és a 3. sz. tagbölcsőde dolgozóinak nevében fogadja szeretettel bölcsődei díjunkat!

II. díjazottunk: Pősze Jánosné, Manyika

Manyika 1988 január 1-től dolgozik a 3.sz. bölcsődében, vagyis a bölcsőde első szakácsnője. Munka mellett tanult és szerezte meg 1995-ben szakács szakképesítését. 1996 júniusáig a gyermekek mellett a felnőttek ebédjéről is Ő gondoskodott.

Szakmai tudásáról nemcsak a munkatársai szólnak elismerően, a szülői visszajelzések is azt bizonyítják, hogy Manyi néni főzijénél nincs finomabb. Hihetetlen munkabírás, fiatalos lendület jellemzi munkáját, annak ellenére, hogy 2005 februárja óta nyugdíjasként dolgozik.

Segítségére, szakmai tudására, mind munkatársként, mind háziasszonyként mindig számíthattak. Az egészségügyi problémák, a nehézségek ellenére megőrizte pozitív életszemléletét, vidámságát, mellyel példát mutatott fiatalabb kollégáinak is. 2013 júliusától a jogszabályi változásoknak köszönhetően leteszi a fakanalat és a pihenés évei következnek számára.

A 3.sz. tagbölcsőde dolgozói nevében kívánok további jó egészséget, sikeres szemműtétet.

Gratulálunk a "Kezünkben a jövő díjhoz" és kollégái nevében mondhatom mindig szeretettel látják bölcsődéjükben.

A Földvár tagbölcsőde dolgozói 2013-ban a Kezünkben a Jövő díjat Fodor Lászlónénak adományozza.

Fodor Lászlóné, Icu első munkahelye 1970-ben a békéscsabai Pamutszövőben volt, egyben itt szerzett szakmát.

1990-ben Békésen a szülőotthonban helyezkedett el technikai munkatársként, és annak bezárásáig ott dolgozott.

1995-től, a Jantyik úti 1.sz. Bölcsődében, szintén, mint technikai dolgozó tevékenykedett.

Szerény, visszafogott, mosolygós, a munkáját igényesen végző kolléganőt ismerhettünk meg személyében. Nagyon segítőkész volt, mindenki számíthatott rá. A gyermekeket is nagyon szerette, volt hozzájuk mindig egy-két kedves szava.

Tavaly, 2012-ben, 41 év munkaviszony után nyugdíjba vonult, és megérdemelt pihenését tölti, családja unokája körében.

A Földvár tagbölcsőde dolgozói, a Kezünkben a jövő díjjal szeretnék elismerni több évtizedes munkáját.

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Földvár tagbölcsődéjének dolgozói a Kezünkben a Jövő díjat Szabó Péternének adományozza kisgyermeknevelői munkájáért.

Szabó Péterné Pöszike az élete 43 évét a Jantyik úti Bölcsődében töltötte el. Kislányként, 1968-ban, 14 évesen jött ide dolgozni.

A megfelelő iskolák elvégzése után, mint gondozónő végezte, mások számára is példamutató munkáját.

A 43 év alatt, szakmailag mindig képezet magát.

Munkájára jellemző, a mérhetetlen gyermekszeretet, és alázat.

Hosszú évekig vezető helyettes is volt, segítette a bölcsődevezető munkáját, mind ezt a gyermekek jobb ellátását figyelembe véve tette.

A munkájában töltött utolsó másfél évben Ő volt a bölcsődevezető. Nagy feladat szakadt a nyakába, az új Földvár Bölcsőde munkálatainak befejezése, annak irányítása, az átköltözés, és az új bölcsőde beindítása. Ez, nagy odafigyelést, és felelősséget igényelt. 2012 márciusától kezdte meg jól megérdemelt nyugdíjas éveit.

A Földvár tagbölcsőde dolgozói, a Kezünkben a jövő díjjal szeretnék elismerni több évtizedes munkáját.

A Földvár tagbölcsőde dolgozói 2013-ban a Kezünkben a Jövő díjat

Kiss Józsefné kisgyermeknevelőnek adományozza.

Kiss Józsefné Erika, külföldön született unokáját látogatja meg, ezért nem tudja személyesen részvétét tenni ünnepségünkön. Kolléganője, Domokos Gáborné, akivel az elmúlt években dolgozott együtt, veszi át helyette a díjat.

Kiss Józsefné, Erika, frissen megszerzett kisgyermek ápolónői képesítéssel, 1973-ban a békéscsabai gyermekkórházban helyezkedett el.

Békésre, a Jantyik úti 1. sz. Bölcsődébe, 1981-ben került, mint gondozónő.

Halk szavú, csendes, a munkáját odaadóan végző kolléganőként ismerhettük meg, aki nem csak a gyermekeket, hanem az őket körül vevő növényeket is nagyon szerette.

A sérült gyermekek ellátását szolgáló fejlesztő csoportba, önként jelentkezett, és itt dolgozott, annak megszűnéséig 20 éven át.

Áldozatos munkáját nagy-nagy türelemmel végezte, ami sokszor nem kis fizikai megterhelést is jelentett számára.

Kolléganőivel mindig segítőkész, kedves és empatikus volt.

40 év munkaviszony után, az elmúlt hetekben kezdte el tölteni a felmentési idejét.

A Földvár tagbölcsőde dolgozói a Kezünkben a jövő díjjal szeretnék elismerni több évtizedes

Tételek: 1 - 20 / 41 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!