Félmilliárd forintból újult meg Elek és Gyula között az ország


Mintegy 523 millió forintból újult meg a közelmúltban Elek és Gyula közötti a 4444-es útszakasz, melyet már az elmúlt év végén birtokába vehettek a térségben élők.

Május 8-án azonban, Dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára részvételével ünnepélyesen is átadták a forgalomnak a 6,3 kilométernyi útszakaszt.

Az Új Széchenyi Terv keretében megújult országos közút 4-es kilométerszelvénytől a 10,3 kilométerszelvényig tartó útszakasza új útalapot kapott, megerősítették az aszfaltrétegét, kiépítették a szükséges forgalomtechnikai és biztonsági elemeket, illetve tartós kivitelű burkolati jeleket is felfestettek a teljes felújított szakaszon. Dr. Fónagy János szerint a felújított összekötő út elsősorban azok számára fontos, akik naponta használják azt, ez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai alapján csaknem 40 ezer ember utazási komfortját teheti kényelmesebbé a hétköznapok során.

Az út 4-es kilométer szelvényénél megtartott ünnepélyes szalagátvágáson Dr. Fónagy János parlamenti államtitkár mellett Farkas Zoltán a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Kovács József és Gajda Róbert, a térség országgyűlési képviselői, Dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere, Virág Mihály a Békés Megyei Állami Közútkezelő Kht. igazgatója és Pluhár László Elek város polgármestere voltak jelen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!