Mészáros Sándor - Fogadóórák kerékpárral! Interjú


Megjelent: 2013 Május 9. ( Csütörtök ) 10:59
Módosítva: 2014 November 18. ( Kedd ) 17:15
Nem egyszerű dolog interjút készíteni vele, mert a vevők egymásnak adják a kilincset a Velo Shopban, és nem csak ilyen ügyben jönnek, előttem egy idős hölgy, mint képviselőt keresi Sanyit, a körzete egyik utcájában van gondja, ígértet kap, hogy utána néz a dolognak.

Békés Mátrix: Úgy látom, a boltban fogadóórát is tartasz.

Mészáros Sándor: Ez így megy már 1998-óta, tudják, hol találnak és azt is, hogy amiben tudok, segítek. A választások előtt nem csak nekem, hanem a Jobboldali Összefogásban, képviselő társaimnak is ide hordták be a kopogtatócédulákat és rengeteg bíztatást kaptam, kapok.

B.M.: Eredetileg autókkal foglalkoztál, hogy jött képbe a kerékpár?

M.S.: Szereztem egy olyan sérülést, amivel már szóba se jöhetett a továbbiakban a motorblokkok vagy alvázak emelgetése, szóval valami könnyebb után kellett néznem, így 1994 óta kerékpárokkal foglalkozom.

B.M.: A Szabó Dezső utcában kezdtél.

M.S.: Üzlettársammal együtt olasz biciklikkel kezdtünk, ezeket hoztuk be, óriási divat volt a BMX, a mountanbike és a Holland női kosaras kerékpár, de mára már nem csak a választék, de a kereslet is átalakult. 2012 óta a bolt Rákóczi utcában működik, a régi Karacs alsójával szemben.

B.M.: Mi most a divat a kerékpárok között? Mit visznek a legjobban?

M.S.: A mountainbike most már kevésbé népszerű, a fiatalok az agyváltós, agydinamós trekkingeket viszik, a cruisereket és a hagyományos kerékpárokat.

Az agydinamó a legújabb sláger, megbízható, zárt térben működik, nem zümmög, kevésbé sérülékeny, egy szóval nagyon praktikus. Nagy divat főleg az idősebbek körében az elektromos kerékpár, amely az egyszerű bicikli kinézetűtől a komoly, majdnem robogó kivitelűig terjed.

Ezeknél egyre nő a teljesítmény, az újabb modellek már ledes lámpákkal vannak felszerelve, ezzel is csökkentve a fogyasztást, növelve az élettartamot.

Bárki bejön a Velo Shopba, biztosan talál kedvére valót, ha nem, akkor több gyártó katalógusából is választhat - akár másnapra itt van!

B.M.: Szervizetek is működik folyamatosan.

M.S.: Az indulás óta van szervizünk, kell is, mert nagyon sok javítás van, másrészt az új kerékpárokat is be kell állítani, garanciákat vállalunk, szóval nincs hiába, ráadásul Békésen több ezer kerékpár van, a lakosság több mint fele ezzel jár, intézi életét, felkészültnek kell, hogy legyünk erre is.

B.M.: Családod is segít a vállalkozásban?

M.S.: Piroska, a feleségem, üzlettársam is, ő itt dolgozik, fiam sportoló, ő sport termékekkel kereskedik, míg lányom Angliában él.

B.M.: Ahogy kitavaszodik, rögtön elkezdik lopni a kerékpárokat, sokan azt mondják, lehet bármilyen lakatot venni, úgyis ellopják, Te mit tapasztalsz ezzel kapcsolatban.

M.S.: Nem igaz, hogy bármilyen lakattal ellopják. Én is tapasztalom itt a boltban, hogy az új biciklihez egy nagyon olcsó lakatot kérnének, szinte csak dísznek, de mindig lebeszélem róla a vevőket, egyszerűen azért, mert ha legalább minimális 15 mm átmérőjű, sodrott, fonott láncú lakatot vesznek, azt nem lehet simán kinyitni egy erővágóval és ahogy egyre vastagabb lakatot használunk, úgy csökken a lopások száma.

Erre szánni kell, és kb 1500Ft –ba kerül az, amely már biztonságosnak mondható. Egyértelmű, hogy a számzáras lakatok, meg a kis egyszerű vékonyak kora lejárt. Szoktuk ajánlani, hogy használjanak két lakatot, ez tovább nehezíti a dolgot. Természetesen ez csak a lezárás szempontjából igaz. Az megint más, hogy mihez zárjuk hozzá, és hogy hol hagyjuk a kerékpárt.

B.M.: Köszönöm a beszélgetést

VELO SHOP – Békés, Rákóczi u. 3.

Tel: 06 66 411 380

Nyitva: H – P 8 és 12 illetve 14 és 18 óra között

Szo: 8 és 12 óra között

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!