Gőzkabint épít a Békési Fürdőért Közalapítvány


A napokban döntött A „Békési Fürdőért” Közalapítvány kuratóriuma a személyi jövedelemadók 1%-ából befolyt összeg és az elmúlt években befizetett adományok felhasználásáról.

A közalapítvány 2011 óta tartalékolt pénzösszege immár elegendő ahhoz, hogy egy vadonatúj gőzkabin megépítése lehetővé váljon. Az építési munkák hamarosan kezdődnek, az új gőzkabin növeli a Békési Kistérségi Járóbeteg-ellátó Komplexumban igénybe vehető szolgáltatásokat. A több mint 3 millió forintos beruházás teljes mértékben a békési lakosok és a Békésről elszármazottak adományaiból és a személyi jövedelemadók 1%-ának felajánlásából valósulhat meg.

2011 nyarán adta át A "Békési Fürdőért" Közalapítvány a szintén adományokból megépített kültéri termálmedencét, melyet azóta Békés Város Önkormányzata üzemeltet. Az alkálihidrogén-karbonátos és jódtartalmú, hévízi gyógyvízzel egyenértékű termálvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi, reumatológiai, bizonyos nőgyógyászati bántalmak gyógyítására, illetve baleseti sérülések utókezelésére.

A közalapítvány célkitűzéseinek megfelelően törekszik a testi és higiénés kultúra fejlesztésére, az egészségi állapot és az egészségügyi ellátás színvonalának emelésére Békés városában. A közalapítvány kuratóriuma ezúton fejezi ki köszönetét mindazoknak, akik adományukkal, adójuk 1 %-ával hozzájárultak a gőzkabin megépítéséhez.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!