Gerendáson gyúrta kolbász a Békési Szlovákok Egyesülete


Feledi János Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökének képes beszámolója

2013. május 18-án a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Békési Szlovákok Egyesülete részt vett a Gerendási Szlovák Napon kb. 40 fővel. Az ezt megelőző esős, borongós, zivataros pénteki nap után szorongással és félelemmel vártuk a kolbászgyúrással egybekötött Szlovák Napot. De kellemes csalódással tapasztaltuk, hogy ezen a neves napon gyönyörű szép napos időre ébredtünk.

Megérkezésünk után a lelkes csapat nagy örömmel fogadta el a reszelt májjal és sós burgonyával tálalt reggelit. Ezután elkezdődött a készülődés és benevezés a kolbászgyúró versenyre, amelyről később kiderült, hogy nemzetközi verseny is egyben.

A rendezőknek köszönhetően színvonalas és nívós versenyen vehettünk részt, ahol a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat csapata különdíjban részesült. A szárazkolbász versenyre is beneveztünk két fajta kolbásszal, amelyen mind a kettő díjat nyert.

Az induló csapatok mindegyike a nézőket különböző kolbászokkal és süteményekkel, valamint látványos bemutatókkal kínálta-szórakoztatta. A látványt a versenyen készült képek igazolják.

A verseny befejezése után egy finom ebéd következett. A ligetben felállított színpadon különféle előadásokkal, táncokkal szórakoztatták a közönséget. A nap végeztével a résztvevők megkóstolhatták a délelőtt készül kolbász különlegességeket. E gyönyörű napot zenés mulatsággal fejezték be résztvevők. A rendezőknek köszönjük!

Tételek: 1 - 20 / 44 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!