Nem lehet elég korán kezdeni


A "kisgimisek" németül tanítják a „Manócskákat.”

Intézményünk 5. b osztályának egy csoportja május 21-én meglátogatta az óvoda német nemzetiségi Manócska csoportját. A lelkes kis csapat öt tanulója ebben az óvodai csoportban kezdte a német nyelvvel való ismerkedést. Képeink a találkozás örömét és történéseit örökítik meg. Az eseményt megtisztelte jelenlétével az iskolások osztályfőnöke Beinschrodtné Kecskeméti Krisztina is. A diákokat Kovácsné Rózsa Szilvia tanárnő készítette fel a verses, dalos, táncos műsorral.

A kicsik aktívan közreműködtek a német nyelven történő bemutatkozás során és az iskolások által kezdeményezett közös táncban is szívesen vettek részt. Az állatok hangját is örömmel hangoztatták.

Búcsúzóul az óvodás gyerekek énekeltek egy dalt és uzsonnával kedveskedtek a gimiseknek.

Az első találkozás hagyományteremtő kezdeményezésként indult és a két pedagógus szeretné az óvoda és az iskola közötti kapcsolatot szorosabbá fűzni.

Intézményünk nagyszerű lehetőséget teremt azzal, hogy a Pogoszov Anikó óvónő által vezetett német nemzetiségi csoportban már kiskorban megismerkedhetnek az idegen nyelvvel, az iskola első osztályától kezdve folytathatják tanulmányaikat egészen az érettségiig vagy a nyelvvizsgáig.

Tételek: 1 - 20 / 32 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!