Árvízi összefogást indít a Békés Megyei Önkormányzat!


Száz-százezer forinttal indul el Békés megyében az összefogás adománygyűjtése Segítsünk az árvíz károsultjainak együtt! A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése és a XIII. Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. közös felhívással fordul a fesztiválra kilátogatókhoz.

Tisztelt Békés megyei lakosok!

Mi itt Békés megyében tudjuk mi az az árvíz! A Körösök folyói megtanítottak bennünket arra, mivel kell szembenéznie annak, aki meg akarja állítani a hömpölygő víztömeget. Megtanultuk, hogyan védjük meg értékeinket, vagy ha kellett újra és újra felépítettük árvíz sújtotta életterünket.

Most amikor Magyarország az évszázad árvízével állt szemben, nem a Körösök, hanem a Duna mentén lakók élik át ugyanezt. A Megyei Katasztrófavédelem szakemberei már napok óta a helyszínen segítenek, csakúgy, mint több száz Békés megyei önkéntes. A Körös Mentőcsoport pedig ismét bebizonyította, hogy az ország legkiválóbbjai közé tartozik, Pilismaróton végzett munkájukat, szakértelmüket, felszereltségüket most is elismerés övezte. A speciális feladatokat ellátó csoport felállításáról 2010-ben a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Katasztrófavédelem közösen döntött, működésüket a megyei önkormányzat kiemelten támogatta költségvetéséből. A támogatás minden forintja most életeket, értékeket mentett.

Igaz nem mehet ki mindenki a gátakra segíteni, de az itthon maradtak is csatlakozhatnak Magyarország összefogásához!

Mi, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése és a Bora Kft. összefogásra hívunk és várunk mindenkit.

A XIII. Sörfesztivál és Csülökparádén, 2013. június 13-16. között mind a főbejáratnál mind a Sportcsarnokban Békés megye standjánál egy-egy gyűjtő urna kerül kihelyezésre, ahová a szervezők várják a felajánlásokat, legyen az pár száz forint, vagy nagyobb összeg.

Mind a megyei Közgyűlés, mind a Bora Kft. száz-százezer forintot ajánlunk fel a gyűjtéshez.

Várunk és hívunk minden megyei céget, vállalatot hogy csatlakozzon hozzánk, és amennyiben nagyobb összeggel járulna hozzá a gyűjtéshez, jelezze azt a megyeionk@bekesmegye.hu e-mail címen vagy 06-66-441-156-os telefonszámon. Az összegyűlt adományt, mint Békés megye felajánlását egyben utaljuk át a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak.

Köszönjük támogatását!

Farkas Zoltán Bora Imre

Békés Megyei Közgyűlés elnöke Bora Kft. tulajdonosa


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!