Múzeumok Éjszakája Békésen 2013-ban is!


Forrás: Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum
Helyszin: Békési Galéria, Békés, Széchenyi tér, 4
Megjelent: 2013 Június 13. ( Csütörtök ) 08:41
Módosítva: 2013 Június 18. ( Kedd ) 10:40
A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum 2013-ban is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos programjához. Június 29-én batikolással várjuk az érdeklődőket!

2013-ban a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum újra csatlakozik az immáron hagyománnyá vált nyári országos programhoz! Június 29-én, szombaton, 22.00 óráig tart nyitva a város legszebb épületében található Békési Galéria!

A látogatók teljes éjszakai kivilágításban csodálhatják meg a jelenleg képzőművészeti kiállításoknak helyet adó nagyszabású báltermet, megtekintve természetesen az aznap "Tisztelet az Alkotóháznak 2013" címmel nyíló, a Kecskeméti Textilművészeti Alkotóműhely művészeinek alkotásait bemutató kiállítást. A kisteremben ugyanakkor Beliczai Mária szobrászművész ÉLET·JEL·KÉPEK című 30 éves jubileumi tárlatát láthatják.

A múzeumlátogatás során különleges programot is kínálunk: közművelődési termünkben kollégáink irányításával és segítségével bárki elkészítheti saját batikolással (textilfestés) elkészített színes "kendőcskéjét". Az elkészült műveket természetesen az alkotó hazaviheti.

Kívánságtól függően a műveket alkotójukkal lefotózva közzétesszük városunk legkedveltebb internetes portálján, a Békésmátrix képgalériájában.

Június 29-én a belépődíj korra és nemre való tekintet nélkül, egységesen 300,- Ft, ebben a múzeumlátogatás és a "remekmű" elkészítése és hazavitele is benne van.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a múzeum munkatársai a Múzeumok Éjszakáján!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!