Felzárkóztatási program indul Békésen!


Nem egészen 149 millió forint száz százalékos támogatást nyert konzorciumi együttműködés keretében Békés Város Önkormányzata és projektpartnerei!

Fő irányvonal a halmozottan hátrányos helyzetű, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező emberek társadalmi felzárkóztatásának és integrációjának segítése. A program elsődleges prioritása a foglalkoztathatóság elősegítése. A munkaerőpiac szempontjából, a hátrányos helyzetű emberek munkaerőpiacra való belépésének segítése és a megszerzett munka megtartása. A program két különböző telephelyen valósul meg Csillagpont és Csillagház elnevezéssel.

A Csillagpont felújításával, fejlesztésével lehetőség nyílik arra, hogy biztosítsák a nehéz helyzetben lévő családoknak az alapvető higiéniai szolgáltatásokat, míg a Csillagház tulajdonképpen közösségi térként fog funkcionálni. Ez utóbbinál lehetőség lesz különböző szabadidős programok, képzések, fórumok lebonyolítására.

A pályázatot konzorciumi együttműködés keretében nyújtották be még tavaly ősszel., melyből a békési önkormányzat 19.227.870 forinttal részesedik.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!