Pozitívum, hogy a tartalmas ebédet legalább harminc százalékban helyi mezőgazdasági vállalkozó –kistermelő - által megtermelt vagy előállított alapanyagokból készítik el az önkormányzat konyháján. Gyermekkorban igen fontos, hogy az elfogyasztott étel minőségi és egészséges legyen. A nyersanyagok egy része így frissen, több napos szállítás nélkül kerülnek a konyhába, további felhasználásra. A pályázatban egyébként még kiegészítő feladatként vállalta az önkormányzat, hogy harminc gyermeknek úgynevezett "ligeti" szabadidős foglalkozását is biztosítja erre az időszakra.
Békésen egész évben sikeresen működik a civil és magán kezdeményezésen alapuló Hétkrajcár Hétcégi Gyermekélelmezési Program. Ennek köszönhetően az elmúlt két évben közel tizenötezer adag meleg ételt osztottak ki a tanév során, szombatonként a rászoruló gyermekeknek.