folytatás III.rész
Fontos tudnivalók:
- a leveket mindig frissen készítsük el olyan mennyiségben, amennyi egyszerre elfogy, a vitaminok nagy része ugyanis oxigén hatására elbomlik.- a böjt folyamán legalább 2 alkalommal, lehetőség esetén akár minden nap tanácsos szaunázni,mivel mélyebb rétegek alól oldja ki a salakanyagot.- a böjt időszakában fellépő esetleges fejfájás, szédülés elkerülhető néhány tabletta kálium, magnéziumtabletta beszedésével.
Gyógyító zöldség- és gyümölcslevek:
A zöldségek és a gyümölcsök kifacsart leve nagy mennyiségben tartalmaz különféle vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. A legtöbb ezek közül ráadásul különféle gyógyító erővel is fel van vértezve, néhány pedig kifejezetten jó méregtelenítő hatású. A legjobb méregtelenítő - salaktalanítók közé tartoznak a magas káliumtartalmú zöldségek és gyümölcsök, ezek ugyanis a vizelet-kiválasztás serkentésével gyorsítják a salakanyagok távozását szervezetünkből. A zöldség- és gyümölcsleveket ne keverjük egymással, ez alól egyedüli kivételt képez az alma és sárgarépa, melyet akár együtt is préselhetjük.
Léböjthöz – centrifugáláshoz,préseléshez - javasolt méregtelenítő-gyógyító hatású zöldségek:
Cékla: serkenti a májsejtek működését, ezáltal a méregtelenítési folyamatokat is; gátolja a baktériumok szaporodását a bélben; a rákos sejteket elpusztítja
Sárgarépa: fokozza a gyomor és a belek vérellátását, segítve ezáltal az emésztést, valamint sejtvédő, vérzsírszint-csökkentő és méregtelenítő hatással is rendelkezik;
Zeller: segíti a vizeletelválasztást, s szabályozza a szervezet vízháztartását, hasznos a méregtelenítő kúráknál;Uborka: alacsony az energiatartalma, ugyanakkor különös bőrtisztító hatást tulajdonítanak neki;
Retek: segíti a bélflóra működését, epeserkentő és nyálkaoldó hatással rendelkezik; kiváló vízhajtó és méregtelenítő;
Búzafűlé: magas ásványi anyag tartalmú, és hihetetlen energiákat ad.
Sok erőt, kitartást és testi-lelki feltöltődést kívánok!
JESZENSZKY ATTILA ÉS A LEVELNDULA PATIKA EDDIG CIKKEI, ÍRÁSAI!