Taroltak a Surman Box Clubosok


Surman Zoltán Jr. a Torna legjobb Junior versenyzője

2013. július 13.-án került megrendezésre a XXXVIII. Nemzetközi Matyó Kupa, amelyen 24 egyesület 97 ökölvívója indult el és 44 párban mérkőzhettek meg az elsőségér.

A Surman Box Clubot Lakatos Gyula, Kovács Kristóf, Surman Zoltán Jr. és Szalontai Mihály képviselte.

Lakatos Gyula a serdülő korcsoport 44,5kg-os kategóriájában indult. Gyula az elsőségért Zámbó Róbert Salgótarjáni versenyzővel küzdhetett meg. Nagyon kemény csatát vívott a két versenyző. A Salgótarjáni fiú fordított felállású (balkezes) volt, ami igen megzavarta Gyulát és nehezen tudta megtalálni az ellenfél stílusának az ellenszerét, így ennek megfelelőn sajnos pontozásos vereséget szenvedet, és ezzel a második helyért járó ezüstérmet akaszthatták a nyakába. Tizenegyedik párban szólították szorítóba Szalontai Mihályt, aki a tőle megszokott 64kg-os kategória helyett most egy súllyal feljebb az Ifjúsági 69kg-osok között próbálkozott. Ellenfele az MTK-s Jónás Béla volt. Misi végig diktálta az iramot és egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét, aminek meg is lett az eredménye, mivel a 3. menetben TKO-s győzelmet aratott így az első helyért járó aranyérmet kapta. Kovács Kristóf is a tőle megszokottnál feljebb indult a junior korosztály 57kg-jában. Ellenfele az a Jóni Máté MTK-s versenyző volt, akitől nem egészen egy hónapja vereséget szenvedett, bár akkor is vitatott módon. Most versenyzőnk nem hagyott kétséget, arról, hogy ki a jobb. Már az első menetben igen nagy iramba kezdet, amit a fővárosi versenyző nehezen tudott tartani és mind végig menekülőre fogta a bunyót. Bár néha Kristóf a megfelelő ütőtávot elmérte, de ennek ellenére egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme, így ő is aranyérmet vehetett át.

Ugyan ennek a súlycsoportnak a másik csoportjában bérkőzött meg az elsőségért Surman Zoltán Jr. Is, aki a fővárosi Hranek Boksz Klub versenyzőjét Iván Muratot győzte le pontozással, mind-e mellett a torna legjobb juniorjának járó különdíjat is elhozta.

- Mondhatni mind a négy versenyzőmmel meg voltam elégedve, hiszen nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Talán a Lakatos Gyula teljesítménye volt az, amiben csalódtam kissé, mert tőle többet vártam és ezt az ellenfelet simán le kellett volna győznie. Misi és Kristóf új súlycsoportban mérették meg magukat, amely természetesen csak erre a versenyre szólt, de itt is jól megállták a helyüket. Zolival egy jó ideje már egy neki újfajta küzdő modort gyakorlunk, ami úgy néz ki, hogy igen hatásos és eredményesebb az eddigieknél, bár van még mit csiszolni bőven. Mindent összevetve nem csak a mai nappal, hanem a versenyzőim ez évi eddigi teljesítményével is elégedett vagyok, hiszen ahol elindulunk, ott rendre győztesen hagyjuk el a szorítót. Remélem az országos bajnokságokon egy kis szerencse is mellénk áll és ezt az évet az egyesület eddigi leg eredményesebbjeként fogjuk emlegetni az év végi évzáró ünnepségen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!