Megnyitotta kapuit a DELTA III. Nyári Akadémiája!


Forrás: Békés Tv
Helyszin: Gyula
Harmadik évéhez érkezett a DELTA Akadémia. Barkász Sándor alapító által „Lelki Hajtóerő Tanodának” keresztelt program ez alatt a három év alatt

olyan népszerűségre tett szert, hogy míg tavaly Békés megye mellett már Csongrád megye kiválasztott diákjai is csatlakoztak a programhoz addig idén, 2013-ban az erdélyi Hargita, Kovászna és Maros megye 60 fiatalja is az első évfolyamba léphet.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Farkas Zoltán Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere Mezei János Gyergyószentmiklós polgármestere Czégény Gyula Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai tankerület Igazgatója. Ágh Péter országgyűlési képviselő Barkász Sándor mérnök, a Családért Alapítvány képviselője, a DELTA alapítója, a szakmai kuratórium elnöke Dr. Antal Zsolt politológus, egyetemi docens, a DELTA programvezetője, a szakmai kuratórium tagja

Az idei kiválasztás során öt megye mintegy 12000 diákját mérték fel a szakemberek. Közülük az erdélyi fiatalokkal együtt összesen 230 középiskolás diák lép be a DELTA Akadémia I. évfolyamába és kezdheti meg "tanulmányait" 2013. július 22-26. között, míg a 2. és 3. évfolyamos hallgatók már az elmúlt héten "végigvették" a tananyagot.

A Dél-alföldi Talentum Akadémia (DELTA) egy olyan új, alapítványi formában működő, hagyományos felsőfokú – egyetemi, főiskolai – képzéseket kiegészítő intézmény, amely a vezetői képességekkel rendelkező diákok kiválasztásával, képzésével és mentorálásával foglalkozik. A program intenzív része a DELTA Nyári Akadémia. Az öt napos program a hazai gazdasági, kulturális, tudományos és közéleti előadók tolmácsolásában képességfejlesztő előadásokat és kulturális – szabadidős programokat is magában foglal.

A DELTA előadásai azonban jóval túlmutatnak a hagyományos képzések képességfejlesztő és személyiségformáló programjain. Az országos, nemzetközi hírű szakemberek, közéleti személyek előadásaik során sokszor személyes élményeiken keresztül vallanak szakmai útjukról, küzdelmeikről. A program során így személyes kapcsolat épül ki a diákokkal, miközben kialakul a mentor és a mentorált kapcsolatrendszere. A Nyári Akadémia programjain túl a diákok év közben is több alkalommal találkoznak a már érdeklődésüknek megfelelő szakkollégiumokban, megbeszélve előrehaladásukat, problémáikat, szakmai előmenetelüket.

Tételek: 1 - 20 / 62 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!