Jól zárta az évet a BSZSK U12- es csapata


Tornagyőzelemmel zárták az évet Balog Lajos edző tanítványai. A BLF Palota KK meghívására Budapesten jártak a békési kosaraspalánták, ahol egy nemzetközi tornán vettek részt. A tornagyőzelem mellett több különdíjat is kaptak a gyerekek.

Jól zárta az évet a BSZSK U12- es csapata

BLF Kupa Szezonzáró Nemzetközi Kosárlabda Torna, Budapest

Június elején a Békési SZSK U12-es csapata Budapesten vett részt a BLF Palota Kosárlabda Klub által szervezett nemzetközi utánpótlás tornán.

A nyolc csapat két négyes csoportban küzdött az elődöntőbe jutásért. A békési gyerekek mindhárom csoportmérkőzésen kiválóan teljesítve három győzelmet arattak, így az elődöntőbe jutottak.

A döntőbe jutásért az olasz CEFA Basket csapatával mérkőztek a mieink. A jó teljesítmény itt sem maradt el, fölényes siker lett a vége.

A torna harmadik napján a csoportmérkőzések során egyszer már legyőzött Kiss Lenke Kosársuli várt a "fiainkra". A pestiek vissza akartak vágni a korábbi vereségért, a mieink pedig talán jobban izgultak a kelleténél a közel 200 fős közönség előtt. A játék most döcögött, de az akarat ismét átlendített bennünket a holtpontokon, nagy közönségsikert aratva békési diadal született a döntőben.

Eredmények:

Csoportmérkőzések

Békési SZSK - Budapesti Bikák 117:17

Békési SZSK - Kiss Lenke Kosársuli 71:39

Békési SZSK - Zuglói Sasok 56:33

Elődöntő

Békési SZSK -CEFA Basket 70:34

Döntő:

Békési SZSK - Kiss Lenke Kosársuli 67:59

Különdíjasok:

A torna gólkirálya: Balog Gábor 150 pont

A torna gólkirálynője: Balog Sára 58 pont(ebben a korosztályban a fiúk és a lányok együtt versenyeznek)

Az All Star csapat tagja: Karsai Csaba

A Versenybíróság különdíjasa: Balog Ákos

A csapat tagjai: Balog Ákos, Balog Csaba, Balog Gábor, Balog Sára, Karsai Csaba, Kiss Gábor, Kovács Gergő, Mucsi Klaudia, Nagy Balázs, Pocsai Péter, Polgári Petra Médea, Szabó Gábor, Vozár Viktor, edző: Balog Lajos.

Jó felkészülést jelentett ez a torna a SZKIRG III. korcsoportos játékosainak a miskolci diákolimpiai döntő előtt, ahol méltón képviselték városunkat, iskolájukat, hiszen a 7. helyen végeztek.

Köszönet a szervezőknek, akik meghívtak bennünket erre a színvonalas tornára, és csodálatos körülményeket biztosítottak a gyerekeknek. Köszönöm a szülőknek az egész éves támogatást (többen Budapestre is elkísértek bennünket). Köszönjük a BSZSK vezetőségének, hogy egész évben biztosította a bajnokságban való szereplésünket, és a tornán való részvételünket. (Balog Lajos)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!